C2 speelde 10 september het voorbereidingstoernooi in Apeldoorn met veel plezier

De meiden van C2 zijn sinds vorig jaar samengevoegd en spelen ontzettend fijn samen met elkaar. Het zijn acht meiden die allen het volleybal spel goed hanteren. De ene is al sterk bij de bovenhandse opslag, de ander moet daarin nog wat groeien, maar kan scherp onderhands serveren. De één is goed om als een vloerwisser bijna elke bal van de grond af te halen, de ander is weer sterk om de tweede bal dan weer zo te passen dat de derde bal over het net kan worden gespeeld. Dit kan met een prikbal, verrassingsbal of een smash, waarbij er soms al boven het net uit wordt gesprongen. Het is mooi om te zien dat iedereen grote sprongen vooruit heeft gemaakt m.b.t. techniek, maar ook zeker m.b.t. inzicht. Een echt team, om die reden volgt hieronder ook een algemeen verhaal over het voorbereidingstoernooi gevolgd door een kleine terugblik van elke speelster hoe zij deze dag hebben ervaren.

Zaterdag 10 september hebben Isis, Suus, Meike, Sylke, Jolie, Dieke, Lara & Juul samen met hun coach Bas, Kerkemeijer Gemini vertegenwoordigd tijdens het voorbereidingstoernooi in Apeldoorn. De meiden vertrokken om 11.00 richting de Alternohal. Op het programma stonden vier wedstrijden gepland die allen gespeeld mochten worden in zaal 3. Voordat er gespeeld kon worden diende er eerst een warming-up plaats te vinden. De meiden doen dit volgens een vaste routine: warm lopen, pass/set-up/aanval, set-up/smashen en inslaan. Om 13.00u startte de eerste wedstrijd tegen Trivos MC3. Na een wat onwennig begin hadden de meiden al snel ‘het volleybalritme’ te pakken en werd de winst met 25-16 met gemak behaald, waarna ook de 2de set volgde in 25-16 met de winst voor de meiden. Van coach Bas kregen de meiden instructies om de techniek te verbeteren, maar ook de aanmoedigingen om nieuwe ‘dingen’ te doen, zoals bovenhands opslaan. Er werd duidelijk gezegd dat het niet ging om de winst, maar om te leren en vooral te oefenen.

Na een paar minuten rust volgde de tweede wedstrijd tegen Dros Alterno MC4. De tegenstanders waren wel zeker een kop groter dan onze meiden, wat maakte dat de zenuwen een klein beetje om de hoek kwamen kijken, maar ongelofelijk wat speelde onze meiden sterk! Prachtige opslagen, waardoor er
regelmatig acie (ace) kon worden gezongen, maar daarnaast ook reddingen van de grond.
De moeilijkste ballen werden nog gespeeld. Er werd ook bijna standaard drie keer gespeeld, waardoor er regelmatig een krachtige smash uit voort kwam waar de tegenstander niets mee kon. Al snel werd er door de aanwezige supporters de stand van 07-18 doorgegeven aan het thuisfront en even later natuurlijk de eindstand 11-25. De les die er uit voort kwam: het maakt niet uit hoe groot je tegenstander is, je moet je eigen spel spelen. Dat deden de meiden en ook de 2de en 3de set werd met ruime winst behaald.

Gelijk daarop volgde de wedstrijd tegen SV Dynamo MC5. De meiden, maar ook zeker de aanwezige supporters, waren onder de indruk van het geluid wat de tegenpartij produceerde. De tegenstanders waren er heel duidelijk over: ‘’ Zo doen we dat namelijk in Apeldoorn, wen d’r maar aan!’’. Tijdens deze wedstrijd kregen onze meiden best wel honger en zin in een frikandel. Ze hadden al bijna twee uur gevolleybald en de tegenstander zong de gehele wedstrijd: Yell, Yell, Yell, FRIKANDELLLLLLLLLL. De eerste set werd gewonnen, maar de tweede set werd helaas nipt verloren met 22-25. Coach Bas greep in en gaf de meiden een time-out om weer bij te komen.

Tijdens het nuttigen van een tosti of iets anders lekkers kregen de meiden te horen dat ook dit onderdeel was bij volleyballen. Intimideren noemde hij dat, de kunst is om daar niet naar te luisteren, maar vooral je eigen spel te blijven spelen. Met de gegeven tips en adviezen gingen de meiden op naar de laatste wedstrijd en wel tegen SV Dynamo MC4. Wat een verschil met de wedstrijd van daarvoor. De rust die er heerste bij zowel de tegenpartij als bij de meiden. Er ontstond een gelijkwaardige wedstrijd. De eindstand was 26-24 voor onze meiden. De tweede set ging eveneens gelijk op en eindigde in 25-20 voor onze meiden. Beide teams paste hun technieken vanuit de trainingen toe. Onder de wedstrijd was er ruimte voor de coaches om adviezen te geven, dan wel de meiden wat bij te sturen, waardoor dit misschien wel een van de leukste wedstrijden was. Gezien het feit dat het zo’n geslaagde dag was moest dat wel beloond worden met een bezoek aan de Mac Donalds!

Dieke: “Het leukste vond ik het smashen. Ik heb geleerd om beter bovenhands op te slaan en verder vond ik het leuk dat we daarna nog naar de Mac gingen. Ook vind ik het leuk dat we echt beter worden met zijn allen.”

Lara: “Ik heb geoefend op smashen. Gezellig naar de Mac en leuk dat het zo gezellig was. Irritante tegenstander met het frikandellenlied wat nu nog steeds niet uit mijn hoofd is. Geleerd dat we toch het leukste team van zaterdag waren!”

Isis: “Goed bovenhands kunnen oefenen. Ik heb lekker met het team samen gespeeld. Ik vond het team dat alleen maar kon schreeuwen echt irritant. De Mac vond ik het leukste!”

Suus: “Het leukste vond ik dat je tegen heel veel verschillende teams speelde. Het was leuk om weer een wedstrijd te spelen met elkaar. Naar de Mac was lekker en leuk!”

Juul: “Ik vond het leukste om te smashen. Ik heb geoefend met bovenhands opslaan, dat ging soms goed en soms niet. Ik vond het ook erg leuk en gezellig om met het team naar de Mac te gaan. Ik weet nu helemaal zeker dat ik frikandellen niet lekker vind!”

Meike: “Het leukste vond ik het bovenhands opslaan. Ik heb geleerd dat je je niks van de tegenstander moet aantrekken. Het was echt een super leuk toernooi!”

Jolie: “Ik vond het leuk dat er meerdere wedstrijden waren en dat het ook wel goeie tegenstanders waren om tegen te spelen. Ik heb mijn bovenhandse opslag goed kunnen oefenen. Ik vond het echt super leuk dat we dit mochten doen, want dan konden we alvast oefenen voor de competitie die er aan komt.”

Sylke: “Het leukste vond ik opslaan en het aanvallen, dat heb ik goed kunnen oefenen. En dat we tegen verschillende teams moesten spelen. Wat ik ook erg leuk vond is dat we hebben gewonnen van die meiden die zo irritant aan het schreeuwen waren. Bij de Mac was het super gezellig en lekker. Moeten we vaker doen!”

Willen jullie deze meiden een keer in actie zien? Dan zijn jullie van harte welkom op zaterdag 1 oktober om 10.30, dan speelt de C2 thuis tegen Boemerang MC1.

Websitesponsor: PixelState