Coronatoegangsbewijs ’t Timpke

Vanaf 6 november is het verplicht om bij de ingang van de sporthal je coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar (er zijn uitzonderingen).
Lees allen onderstaand stuk a.u.b. aandachtig door.
 
Wat betekent dit voor ons?
Dat je altijd je identiteitsbewijs (paspoort/rijbewijs/ID-kaart) en coronatoegangsbewijs bij je moet hebben. Dit is je QR-code die je kunt laten zien op de CoronaCheck app of op papier.
 
Hoe werkt het op zaterdagen?
Op de zaterdagen is de zaaldienst verantwoordelijk voor het controleren van de coronatoegangsbewijzen. Zorg er dus voor dat wanneer je zaaldienst hebt er genoeg mensen uit je team in de hal zijn. Er zal namelijk altijd minimaal 1 persoon bij de deur van de kantine naar de sporthal moeten staan, want hier controleren we. Dus niet bij de hoofdingang (schuifdeuren). ’t Timpke controleert de mensen die de kantine willen betreden. Hier moet iedereen vanaf 13 jaar zijn/haar coronatoegangsbewijs laten zien.
 
De zaaldienst is er dus verantwoordelijk voor om ervoor te zorgen dat er altijd 1 persoon bij de deur staat, ook tijdens hun eigen wedstrijd. Regel dit dus al ruim van tevoren. Er hoeft natuurlijk niet altijd iemand uit het betreffende team te staan. Daarom het vriendelijke verzoek aan iedereen om elkaar te helpen. Als je tijd hebt neem dan de zaaldienst bijvoorbeeld even een (half)uurtje over, want veel handen maken licht werk!
 
Hoe controleer je de mensen die de sporthal willen betreden?
We controleren alle mensen vanaf 18 jaar die de sporthal naar binnen willen. Twijfel je of iemand 18 jaar is? Vraag dan om zijn/haar identiteitsbewijs.
Mensen kunnen hun coronatoegangsbewijs op de app laten zien of op papier. Je moet dan de QR-code scannen door middel van de Corona Scanner app. Deze kun je downloaden op je telefoon. Klik hier om de app te installeren.

De persoon moet ook altijd zijn/haar identiteitsbewijs (paspoort/rijbewijs/ID-kaart) laten zien.
  • Groen scherm? De persoon heeft een geldig bewijs. Controleer nu of de gegevens op het groene scherm hetzelfde zijn als de gegevens op het identiteitsbewijs. Check? Dan stempel je de persoon en mag de persoon naar binnen. Hij/zij kan de hele dag nu in en uit de sporthal lopen, aangezien hij/zij een stempel heeft op de hand.
  • Rood scherm? Een rood scherm kan betekenen dat de QR-code niet aan Nederlandse eisen voldoet of dat de QR-code geblokkeerd is. QR-codes die breed worden verspreid via internet of sociale media worden geblokkeerd.
Dit kun je doen:
  1. Controleer of de tijd op de telefoon van de persoon en de scanner goed staat ingesteld. Zorg dat de datum en tijd op ‘automatisch instellen’ staan.
  2. Controleer of de persoon een origineel bewijs laat zien. Een screenshot van een bewijs kan voor problemen zorgen.
  3. Vraag de persoon om de app volledig af te sluiten en opnieuw op te starten. Scan daarna opnieuw de QR-code.
Blijft het scherm rood?
Vraag de persoon contact op te nemen met de helpdesk van CoronaCheck.
Zonder groen scherm mag de persoon niet toegelaten worden.
 
LET OP: mensen die alleen in de hal komen om een wedstrijd te fluiten óf te coachen hoeven niet per se gecontroleerd te worden. We geven deze mensen wel een stempel zodat ze in en uit de sporthal kunnen lopen.
 
Hoe werkt het op trainingsavonden?
Op trainingsavonden is de trainer verantwoordelijk voor het controleren van het coronatoegangsbewijs. Ook wanneer een team een wedstrijd heeft is de trainer/coach er verantwoordelijk voor dat alle spelers (dus ook de tegenstander), de tellers en het publiek gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs. Dit betekent niet dat de trainer dit per se moet doen, hij/zij kan deze taak overdragen aan een speler uit het team of een andere vrijwilliger van onze vereniging.
 
Daarnaast willen wij vriendelijk verzoeken aan alle ouders van onze jeugdleden om buiten of in de kantine te wachten bij het ophalen van uw kind.
 
Heb je vraag? Neem dan contact op met Shannen Hemel (06-13766087).
 
 
Websitesponsor: PixelState