Gemini meiden naar Nederlandse Kampioenschappen

Zaterdag 26 februari worden in een groot aantal sporthallen de voorrondes gespeeld van de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen, voor meisjes en jongens in verschillende leeftijdscategorieën. Ook wij doen hier aan mee met onze Meisjes A-jeugd! In Sporthal West in Veenendaal spelen zij die dag met 11 andere teams in poules van 4 en 6 plaatsen in de halve finales. De poulewinnaars en de winnaars van de kruiswedstrijden tussen de nummers 2 en 3 plaatsen zich daarvoor.

De meiden beginnen het toernooi om 11.00 uur tegen Flamingo’s ’56 uit Gennep, daarna spelen ze nog tegen Prima Donna Kaas Huizen uit Huizen en TweeVV uit Ede. Voor de meiden en hun coach wordt het een lange en vermoeiende dag, maar vooral ook een heel leerzame, want de tegenstanders spelen in de reguliere competitie allemaal in een hogere klasse!

Door afmeldingen van teams voor de voorronde van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen, werd er de laatste weken bijna elke dag van speellocatie gewisseld en dus ook van tegenstanders. Voor het Meisjes A-jeugd team van Kerkemeijer Gemini werd het uiteindelijk de sporthal in Nieuwleusen. Daar speelden ze zaterdag tegen Madjoe uit Enkhuizen, VVH uit Harderwijk, VC085 uit Leeuwarden en Aastad uit Almelo. Allemaal onbekende tegenstanders, dus werd er meteen gekeken naar hun indeling in de reguliere competitie. Toen werd al wel duidelijk, dat de Gemini meiden zware tegenstand konden verwachten, want alle teams speelden in een hogere klasse. Op de wedstrijddag bleek dat ook wel, want de tegenstanders waren echt heel goed. Alle wedstrijden werden dan ook met 2-0 verloren, zodat zij als laatste eindigden in de poule. Voor de meiden was het een teleurstellende, maar wel heel leerzame dag. Na dik verlies in de eerste wedstrijd, begonnen zij steeds beter te spelen en konden ze steeds meer tegenstand bieden. In fases speelden ze heel goed mee en lieten dan ook prima  volleybal zien. Het team gaat zich nu verder richten op de competitie, waar het mee wil spelen om de bovenste plaatsen.  

 

Websitesponsor: PixelState