Meisjes A1 naar halve finale regiobeker

Wat een ontlading was er bij onze A meiden toen de tegenstander de laatste bal buiten de lijnen werkte en daardoor de set en de overwinning binnen was. De halve finale van de beker was bereikt, bij de laatste 4 teams in de Regio Oost. Onder luid applaus van het met velen opgekomen publiek konden de meiden en hun coach Gerrit hun overwinningsdansje maken. Niet alleen het team, maar ook het publiek was de grote winnaar. Bijna 2 uur lang keken zij in een heerlijk sfeertje naar een mooie, intense en spannende wedstrijd tussen 2 gelijkwaardige teams. Er werd gestreden voor elke bal. Vele malen gingen de handen op elkaar voor weer een heel mooie actie of een spectaculaire rally. 

Woensdag 8 februari speelden de meisjes in ’t Timpke de kwartfinale tegen Lutheria A1 uit de Lutte. Een team met veel lengte dat nu in de regulaire voorjaarscompetitie in de topklasse heel goed meespeelt. Dat is 1 niveau hoger dan onze meisjes die in de najaarscompetitie in de hoofdklasse 1 set teveel verloren om ook in de topklasse te spelen. De teams waren onbekenden voor elkaar, waardoor het in de 1e set voor beiden wat zoeken was. Lutheria had het snelst de zenuwen in bedwang en won de set met 21-25. Daarna tilden de  meisjes hun niveau wat omhoog en wonnen ze de volgende sets met 25-22 en 25-20. In de 4e set ging het gelijk op, maar konden ze het aan het eind net niet afmaken, 23-25. De 5e set moest de beslissing brengen. De meisjes zetten met enkele heel goede service series de tegenstander onder druk en namen al snel een mooie voorsprong. Die wisten ze te behouden en uit te bouwen naar 15-8. 

Een geweldige overwinning op een heel goede tegenstander! Binnenkort zullen ze horen wie hun tegenstander in de halve finale gaat worden. Op naar de finale!

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget