Buitensportnet op sportpark de Wildbaan

Op Sportpark De Wildbaan is onlangs een nieuw buitensportnet geplaatst op de groenstrook bij Korfbalvereniging Olympia’22. Op 28 september kwamen de jongeren van Jimmy’s hier op bezoek om te komen volleyballen, verzorgd door trainsters van volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini.

Het buitensportnet is hiermee officieel in gebruik genomen. Het is volledig gesubsidieerd door de provincie Gelderland, ter promotie van het WK volleybal vrouwen dat vanaf 23 september voor een groot deel plaatsvindt in Gelderland. De subsidie is aangevraagd door de verenigingen op Sportpark de Wildbaan, waaronder volleybalvereniging Gemini.

De realisatie van het netsportcourt heeft primair als doel meer mensen te laten bewegen en sporten. Inwoners uit Borculo kunnen op elk moment gebruik maken van het net, dat op drie hoogtes in te stellen is. Zo is dit net geschikt voor het beoefenen van meerdere (net)sporten, zoals tennis, volleybal en badminton.

De verenigingen op Sportpark de Wildbaan vinden het belangrijk dat alle inwoners uit Borculo de weg er naar toe weten te vinden. Zo brengen zij nu ook behoeften en mogelijkheden in kaart om meer inwoners, die niet gebonden zijn aan een vereniging, naar het sportpark te trekken. Hierbij willen zij aansluiten bij de herinrichting van het sportpark dat momenteel plaatsvindt, met de komst van het Staring College. Het buitensportnet is hier een mooi onderdeel van

Manon Zwakenberg, sportparkmanager: “Het is mooi dat we gebruik hebben kunnen maken van deze buitenkans om dit net nu al te plaatsten. Dit maakt het voor alle inwoners mogelijk om te komen sporten en bewegen op de Wildbaan”. Milou Hemel, bestuurslid Kerkemeijer Gemini: “Het is altijd mooi dat er op deze manier nog meer gevolleybald kan worden in Borculo”

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget