Kies je Sport 2014, Sportief plezier voor (te) weinig kinderen

Maandag 20 oktober werd door de Sport Federatie Berkelland weer het jaarlijkse ” Kies Je Sport” georganiseerd voor kinderen uit de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. De doelstelling hiervan is tweeledig nl. kinderen kennis laten maken met verschillende sporten en de daarbij behorende verenigingen en daarnaast hen een leuke en sportieve middag aanbieden in de herfstvakantie. Een concept dat al vele jaren loopt en waaraan in het begin een groot aantal verenigingen deelnam. De laatste jaren is dit aantal echter sterk teruggelopen, evenals het aantal deelnemende kinderen. Omdat de S.F.B. ook sterk moet bezuinigen door de verlaging van o.a. subsidies, was deelname de laatste jaren al niet meer gratis. Nu moest er door de kinderen 3 euro worden betaald voor deelname. Een extra drempel.
Dit jaar deden Babo (badminton), Borchlo (gymnastiek), Reunie (voetbal) en Kerkemeijer Gemini mee. Klootschietvereniging Respelhoek moest zich helaas op het laatste moment terugtrekken vanwege een gebrek aan trainers.
Namens Kerkemeijer Gemini hebben Henk Brinkerhof en Kim Roekevisch 47 kinderen, verdeeld over 4 groepen van 8-14 kinderen elk 35 minuten bezig gehouden met een warming-up, spelletjes met en zonder bal en de beginselen van het volleybal met vangen, gooien, uitstoten, verplaatsen en serveren. Met een deel van de laatste groep met de wat oudere kinderen en een tweetal mini-leden van ons, kon er zelfs een spelletje op niveau 1 worden gespeeld. In 2 groepen waren de kinderen met 4 en 5 jaar wel erg jong voor het volleybal, maar ook zij hebben er toch wel iets kennis mee gemaakt. Voor de kinderen was het een leuke middag waarvan ze volop genoten. Dat was te zien aan hun inzet en plezier in het spelen.
Aan het eind van de middag waren ze wel moe na ruim 2 uur sporten. Voordat zij naar huis gingen kregen ze nog een boekje mee waarin de deelnemende verenigingen zich verder hebben voorgesteld.

Kies je Sport 2014 Kies je Sport 2014
Kies je Sport 2014 Kies je Sport 2014
Kies je Sport 2014 Kies je Sport 2014

Op de site www.sportfederatieberkelland.nl staan meer foto’s en een kort filmpje.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget