Historie: Het 25-jarig jubileum

Historie: 25 jarig jubileum
De Sticker
Het jaar 1989 werd door het bestuur uitgeroepen als jubileumjaar. De bedoeling was om het jubileum te vieren door middel van allerlei activiteiten door het jaar heen. Voor de organisatie ervan werd een specifieke jubileumcommissie in het leven geroepen die het totale programma van voorstel tot uitvoering voor haar rekening nam. Deze commissie bestond uit voorzitter Jos Vaalt en de leden Ans Siebelder, Alei de Munnik, Henk Jansen, Rudi Felgner en Bert Wittenberg en is ruim twee jaar bezig geweest met alle voorbereidingen. Er werd een speciale sticker gemaakt t.g.v. het jubileum.
Op vrijdag 10 maart 1989 werd er door voorzitter Maurice Klomberg, secretaris Henk Kruisselbrink , Jos Vaalt en enkele mini-leden het eers te exemplaar van een speciale jubileumuitgave van de Lancering aangeboden aan burgemeester Alma van Borculo. Een editie met een éénmalige, specifiek voor het jubileum gemaakte omslag. De inhoud bestond uit een voorwoord van burgemeester Alma, en een aantal teksten zoals van de voorzitter, over het ontstaan van het volleybal, over 25 jaar Gemini met daarbij allerlei foto’s, een interview met Bas Koek van Gemin lid tot eredivisiespeler en het programma voor het gehele jubileumjaar. Op zaterdag 11 en zondag 12 maart werd dit boekje door jeugdleden huis aan huis bezorgd in Borculo. Op 18 maart vond er in zaal Kerkemeijer de cabaretvoorstelling  “alle 7 op een rij” plaats. Een voorstelling vol met sketches, monologen, zang en dans. Historie: 25 jarig jubileum
De jubileum uitgave
Historie: 25 jarig jubileum
Het boekje van “alle 7 op een rij”
Het werd uitgevoerd door een zevental creatieve en enthousiaste Gemini leden die hun zelfgeschreven teksten op een professionele manier en voor een volle zaal presenteerden. De cabaretiers Ben van Baal,  Manna te Riet o/g Scholten, Mathilde Klomberg en Ton van Uem waren op verzoek van de jubileumcommissie al zo’n anderhalf jaar daarvoor met de voorbereiding voor het cabaret begonnen. Na ongeveer een jaar lag er een ruw programma van ca. 20 nummers en werd er naar uitbreiding van de groep gezocht. Alei de Munnik, Wim Hulshof en Joop Sluiter sloten zich toen aan. Bij de repetities en de uitvoering kregen zij steun van een groot aantal (niet) Gemini leden voor o.a. muziek, dans, grime, licht en geluid en toneel. Het werd een fantastische avond. Na afloop van de voorstelling kregen alle aanwezigen nog een boekwerkje aangeboden met daarin een foto van de cabaretgroep en de volledige teksten.
Op 22 april gingen de mini’s een dagje naar het “Avonturenpark Hellendoorn”. Al vroeg vertrok er ‘s ochtends een stoet auto’s vanaf de Veemarkt. Bijna alle mini-leden waren die dag aanwezig en hebben zich met de vele attracties uitstekend vermaakt.Op vrijdagavond 5 en zaterdag 6 mei werd het tweede stratenvolleybaltoernooi gehouden. Gezien  het wel zeer grote aantal straat- en buurtteams dat had deelgenomen aan het eerste toernooi, was besloten het toernooi over 2 dagen te spreiden. Ook nu was er een grote deelname en werd het een zeer geslaagd en sportief evenement.Voor zondag 28 mei waren het 1e dames- en herenteam van Orion uit Doetinchem uitgenodigd voor het spelen van een volleybalwedstrijd tegen een, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld, dames- en heren regioteam. Historie: 25 jarig jubileum
De jeugd in Hellendoorn

Na de overgang van Bas Koek naar Orion waren de contacten zodanig, dat Orion belangeloos mee wilde werken aan deze jubileumactiviteit. Het heren regioteam was geformeerd door de toenmalige Gemini heren 1 trainer/coach Gerrit de Boer en het dames regioteam door Gemini dames 1 trainer/coach Henk Brinkerhof. Er werd vooraf enkele keren gezamenlijk getraind om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Op die zomers warme zondag begon de dames wedstrijd om 14.00 uur. Waarschijnlijk door het mooie weer viel de publieke belangstelling wat tegen, want er was toch genoeg reclame gemaakt via o.a. de dagbladen en er werd ook geen entree geheven. Het wel aanwezige publiek kreeg echter twee fraaie volleybalwedstrijden te zien met de nodige spanning.

Historie: 25 jarig jubileum
Het regio damesteam.
Het in de 2e divisie uitkomende Orion damesteam was op volle sterkte naar Borculo gekomen. Het regioteam bestond uit 8 derde divisie en promotieklas speelsters. Gemini leverde 3 speelsters nl. Judith te Mebel, Myra Nijhof en Rikie Brinke. Deze laatste ging bij het inspelen echter door haar enkel, zodat zij slechts als toeschouwer haar ploeggenotes kon aanmoedigen. Het werd een leuke, spannende wedstrijd waarbij de Orion dames uiteindelijk aan het langste eind trokken. Het werd een 1-3 overwinning met de setstanden 12-15, 15-12, 13-15 en 8-15.
Om 16.00 uur kwamen de heren binnen de lijnen. Bij eredivisionist Orion speelde ex-Gemini speler Bas Koek mee, wat natuurlijk voor wat extra spanning zorgde maar ook de nodige verwachtingen schiep. Het regioteam bestond uit 12 spelers uit teams van 1e-divisie tot en met promotieklas niveau. Van Gemini werden Ard Kistemaker en Erik Dimmendaal ingezet. Het werd een prachtige, spannende pot volleybal mede door de inzet en klasse van het regioteam. Orion moest volop aan de bak. Historie: 25 jarig jubileum
Het regio herenteam.

Uiteindelijk pakte Orion toch met 3-1 de winst via de setstanden 11-15, 13-15, 15-13 en 8-15. Het was een reclame voor de volleybalsport en voor Gemini.  

Historie: 25 jarig jubileum
De “playbackers”
Op vrijdagavond 2 juni vond er in de jeugdsoos in de kelders van ’t Hof een discoavond plaats voor de junioren en aspiranten van Gemini. Z’n 40 jongeren, inclusief introducés, kwamen op dit festijn af. Door enkele  senioren teams werd er een playback act opgevoerd, wat de nodige hilariteit met zich mee bracht. Herman Brood and his Wild Romance en Meat Loaf  verzorgden een optreden. Ook werd er door Bert Wittenberg een videofilm vertoond over de tot dan toe gehouden jubileum activiteiten. Een goed bezochte leuke avond.

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni werd er een buitentoernooi georganiseerd op de velden bij de Leo Stichting. Zaterdag traden de recreanten en de jeugdteams aan en op zondag de kompetitie spelende senioren teams. Er was deelname van teams uit de omliggende districten.

Op zaterdag 1 juli was er een fietssterrit voor alle jeugdleden door de omgeving van Borculo.

Begin april kreeg het bestuur van Gemini t.g.v. het 25-jarig jubileum van de NeVoBo het aanbod om een interlandwedstrijd te organiseren voor de heren van Jong Oranje tegen Italië op vrijdag 21 juli. Ondanks dat het allemaal kort dag was, zei het bestuur ja tegen de organisatie. Een interland was immers altijd al een grote wens geweest, zeker ook na de succesvolle ervaringen bij de organisatie van een speeldag van het zeslanden jeugdtoernooi in augustus 1987.

Met behulp van adverteerders en sponsoren werd er een programmaboekje gemaakt en was er dekking voor de kosten. Met een groot aantal vrijwilligers werd deze activiteit verder georganiseerd. De heren van Jong Oranje stonden aan het begin van hunvoorbereiding op de Europese Jeugdkampioenschappen in 1990 in West Duitsland. Bekende spelers die nu nog in de eredivisie spelen waren Bas van der Goor, Frank Denkers en Josha Kailola. Ook bij Italië speelden spelers die later bekende internationals werden. Helaas werd het vanwege de vakantietijd niet heel erg druk in de sporthal. Zaterdag 16 september werd het jubileumjaar afgesloten met een reünie voor oud-leden, een receptie en een feestavond. In zaal Hargeerds was de zaal versierd met oude foto’s en krantenknipsels toen om 13.00 de reünie begon. Naast het bestuur en genodigden waren er helaas weinig oud-leden present. Toch werden er de nodige herinneringen aan vroegere tijden opgehaald. Historie: 25 jarig jubileum
Het programmablad voor de jeugdinterland

Om 15.00 uur begon de receptie. Er kwam heel veel bezoek. Ceremoniemeester Henk van der Weij kon de nodige sprekers aankondigen. Na voorzitter Maurice Klomberg, wethouder van sportzaken Henk Kamp, maar ook een aantal sprekers van of namens de Borculose sportverenigingen. Namens de NeVoBo sprak Fred Wolters. Hij overhandigde aan drie leden, nl. Gerrit de Boer, Jan Dijkman (I) en Henk Brinkerhof de bondspenning voor hun verdiensten voor Gemini. Ook Rudi Felgner behoorde eigenlijk tot dit groepje, maar hij had al in 1986 een hogere bondsonderscheiding ontvangen.

Maurice Klomberg stelde, dat hij deze 4 leden voor zou dragen als erelid op de eerstvolgende algemene ledenvergadering. Daar werd de benoeming bekrachtigd.        

Historie: 25 jarig jubileum
De 3 onderscheiden leden v.l.n.r. Henk, Jan en Gerrit.
Natuurlijk werden ook een aantal leden gehuldigd voor hun 25-jarig lidmaatschap van Gemini en daarvoor reeds van V.V.N. of C.A.F. nl. Rudi Felgner, Rob van der Lee, Herman Kistemaker, Gerrie Snoeijing-Kurz, Jan Dijkman (I) en Jan Dijkman (II).Na de Gemini sprekers Gerrit de Boer en Ans Siebelder namens de jubileumcommissie en nadat muziekvereniging “Volharding” een muzikale hulde had gebracht, werd de receptie met een dankwoord van Maurice afgesloten.Om 19.3 uur die avond begon bij zaal Peters het grote afsluitende jubileumfeest. Met een band en de nodige drankjes en hapjes werd het een grandioos feest, een soort septemberfeest. Aan het eind van de avond, tegen 12.00 uur, was het tijd voor de broodjes en koffie, net als bij een Achterhoekse bruiloft.

Die avond werden alle vrijwilligers bedankt die hadden meegewerkt aan de totstandkoming en het slagen van alle jubileumactiviteiten. De jubileumcommissie, die meer dan 2 jaar energie en tijd had gestoken in dit jubileumjaar werd uitgebreid in het zonnetje gezet en bedankt. Van alle evenementen zijn foto’s gemaakt, maar ook een videofilm. Een blijvende herinnering aan een fantastisch jubileumjaar.

Naast alle jubileumevenementen werden er dat jaar ook nog enkele jaarlijks terugkerende  evenementen gehouden.

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei was er het jeugdkamp in Hummelo en op zaterdag 27 en zondag 28 mei het mini-kamp in Markelo. Op zaterdag 24 juni vond het 2e Henk Kruisselbrink mixed buitentoernooi plaats op de velden bij Kerkemeijer.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget