Het 50-jarig jubileum

Op 15 juni 1965 werd Gemini opgericht door de fusie van C(itius) A(ltius) F(ortius) uit Borculo en V(olleybal) V(ereniging) N(oordijk). In de algemene ledenvergadering van 26 augustus 2013 werd reeds aangegeven dat in 2015 de vereniging dus 50 jaar zou bestaan en dat daar de nodige aandacht aan geschonken zou gaan worden. Plannen zouden daarvoor ontwikkeld moeten worden door de Evenementen Commissie (E.C.) en een speciaal samen te stellen Jubileum Commissie (J.C.). In de algemene ledenvergadering van 29 september 2014 werd op voorstel van het Bestuur besloten om de contributie voor iedereen eenmalig te verhogen met 10 euro als aanvulling op het beschikbare budget voor het jubileum. Omdat het seizoen 2014-2015 het 50e seizoen van Gemini was en er ook voor de 50e keer aan de competitie van de Nevobo werd deelgenomen, werd dit seizoen benoemd tot het jubileumseizoen met daarin ook alle te houden jubileumactiviteiten.
Het Bestuur bestond uit:

Bestuur
v.l.n.r.: Hidde Bulten (voorzitter), Ilse Heethaar (voorzitter Commissie Wedstrijd-Arbitrage-en Algemene Zaken), Ton Schiebergen (penningmeester), Hans Leenders (voorzitter Evenementen Commissie), Rene van Eijkel Brouwer (voorzitter Commissie Volleybal) en Gerrit de Boer (secretaris).

De Evenementen Commissie (EC): Hans Leenders, Floortje Praamstra, Esther van Balen Blanken, Kim Roekevisch, Lynn Assink en Timo te Velthuis.
De Jubileum Commissie (JC): Floortje Praamstra, Timo te Velthuis en Henk Brinkerhof
Op allerlei gebied was het jubileumseizoen een heel enerverend, succesvol en geslaagd seizoen.
Overzicht van alle jubileumactiviteiten, klik op de naam voor een link naar het verslag:

Sinterklaasfeest voor de mini’s.
Vrijdag 28 november 2014
Organisatie: E.C.

Zoals elk jaar bracht Sinterklaas ook dit jaar weer een bezoek aan de teams nivo 2/3 t/m nivo 6.
Het eerste gedeelte van het programma werd verzorgd door de studenten van het ROC uit Doetinchem. Alle Mini’s werden in 2 groepen ingedeeld. De studenten hadden twee leuke activiteiten bedacht. Na 20 minuten werd er gewisseld en zo konden alle Mini’s deelnemen aan beide activiteiten, te weten de Sinterklaasbingo en Pietenmaskers maken. Tot slot hebben alle Mini’s samen met de studenten een dansje op Pietenmuziek geleerd.
Daarna kwam Sinterklaas. Maar helaas de Sint had dit jaar niet de slimste pieten meegenomen. De Piet die het boek van de Sint moest dragen was het kwijt geraakt. Alle Mini’s begonnen direct te zoeken en gelukkig vonden zij het boek terug. Nu kon de Sint eindelijk lezen wat de pieten over de Mini’s te weten waren gekomen. Maar het eerste wat hem opviel was dat er maar liefst bijna 1.000 loten waren verkocht voor de Grote Club actie. Sinterklaas bedankte Hans Kousman die de Grote Club actie ieder jaar coördineert. Daarna riep hij om de beurt de beste 6 verkopers (alle 6 Mini’s) naar voren om hen te bedanken met een geschenkbon. Helemaal enthousiast werd Sinterklaas toen hij zag dat Lisanne Nijhof met 81 loten de beste verkoopster was. Vervolgens had Sinterklaas voor iedere speelster een persoonlijk woordje.
Als eerste kwam team nivo 2/3 bij Sinterklaas. Sinterklaas was blij verrast dat deze speelsters al zo veel plezier hebben. Hij hoorde van Rikke Leuverink dat haar moeder liever zag dat zij ging korfballen. Maar nee hoor zaterdag 29 november speelt zij al haar eerste toernooi. Ondertussen werden de pieten wel heel baldadig, zelfs de staf van Sinterklaas ging doormidden. Bij team nivo 4 hoorde Sint dat het een gezellig en vrolijk team is, dat ze ook al wat gewonnen hebben en dat er goede volleybalsters in zitten die ook zeer behulpzaam zijn. De pieten die aan iedere speelster een cadeau moesten geven vergaten dat of ze hadden cadeaus zoek gemaakt, maar gelukkig bleek er toch voor iedereen een cadeau te zijn. Bij team nivo 5/team 2 zitten 2 speelsters van nog maar 8 jaar die al op dit nivo kunnen spelen. Zaterdag 22 november hebben ze zelfs Harfsen met 8-0 verslagen. Ook voor de speelsters van nivo 5/team 1 had de Sint over ieder kind wel iets gehoord van zijn pieten. Sinterklaas vond het een team waarin veel wordt gekletst, maar die het volleybal ook erg leuk vinden. De meiden van nivo 6/team 3 willen ook altijd graag volleyballen. Er zijn er die met hun opslag al veel scoren en er zijn er die in de wedstrijd opgewekt zijn en blijven schreeuwen en aanmoedigen. Vervolgens wist Sint te vertellen dat alle meiden uit nivo 6/team 2 voor het eerst op dit nivo spelen en toch al tweede staan in de competitie. Nu gingen de pieten waarachtig zaklopen in plaats van cadeaus en pepernoten uit te delen. En dan kwamen tot slot de speelsters van nivo 6/team 1 aan bod. Sint vond het prachtig dat ook dit team tweede staat in de competitie en dat zij zelfs nog kampioen kunnen worden als ze alles vanaf nu met 4-0 winnen. Omstreeks half negen vertrokken Sinterklaas en zijn pieten om andere kinderen te gaan verrassen met cadeaus.

Sint 2014 Sint 2014

Sint 2014 Sint 2014

Sint 2014 Sint 2014

4e editie Rabobank Schoolvolleybaltoernooi
Vrijdag 2 januari 2015:
Organisatie: Gerrit de Boer en Henk Brinkerhof

De 4e editie van het op 2 januari georganiseerde Rabobank schoolvolleybaltoernooi, is weer een groot succes geworden. Door teams van leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Berkelland werd er gespeeld volgens het Circulatie Mini Volleybal op niveau 4. Onder grote publieke belangstelling werd er op 6 velden door 8 teams uit groep 7 en 18 teams uit groep 8 met veel inzet, fanatiek maar sportief om de hoogste eer gestreden. Uiteindelijk waren het Borculose scholen die er met de ereplaatsen van door gingen. Bij groep 7 werd de finale een onderonsje van teams van de Jorisschool. Kampioen werd het 1e team, dat na een spannende strijd won van het 2e team. Maar liefst 3 teams van school Noord speelden bij groep 8 in de halve finale. In de finale won het 2e team van school Noord van de Heuvelschool. Het 3e team van school Noord behaalde de 3e plaats door winst tegen school Noord 1.Voor de eerste 3 plaatsen bij beide groepen was er een leuke beker beschikbaar waarmee de winnende teams trots op de foto gingen. Bij alle wedstrijden was het fluiten en tellen in handen van 16 (jeugd)leden, waarvoor nogmaals heel veel dank. De kampioenen mogen Berkelland in het voorjaar vertegenwoordigen bij de Gelderse kampioenschappen.

27e editie Kerkemeijer Nieuwjaars Volleybaltoernooi
Zaterdag 3 januari 2015
Organisatie: Henk Brinkerhof

De 27editie van het recreatieve Kerkemeijer Nieuwjaarsvolleybaltoernooi had zaterdag 3 januari met 24 mixed teams na vele jaren weer de maximale deelname. De laatste jaren kende het toernooi een gestage groei van 12, naar 16, naar 20 en nu dus weer naar 24 teams. Zelfs moesten er voor het eerst enkele teams teleurgesteld worden. Zo’n 165 dames en heren zijn deze dag in sporthal ’t Timpke het nieuwe jaar sportief begonnen. Ook kende het toernooi een grote publieke belangstelling zodat het gezellig druk was in de hal. Om 08.40 uur werden op 4 velden de eerste wedstrijden gestart. Er werd fanatiek, maar sportief om de punten gestreden. Na dat elk team 5 poulewedstrijden en 2 plaatsingswedstrijden had gespeeld, wisten alle teams om 15.45 uur welke plaats men in de eindrangschikking had behaald. De 4 poulewinnaars maakten er in de halve finale een spannende strijd van wie er de finale en wie om de 3e en 4e plaats mochten spelen. In de finale won Triple, het team van de familie Walgemoet van de Macho’s 1, het team van de familie Hemel. Voor het 3e achtereenvolgende jaar kende het toernooi hiermee dezelfde winnaar. Op de 3e plaats eindigde het vriendenteam “Lords of the net” dat wist te winnen van de Tragter Groep. Mede gezien het feit dat deze activiteit viel in het jubileumjaar van Gemini, zij bestaat in juni 50 jaar, werd alle teams na afloop een zak oliebollen van warme bakker Liebrand aangeboden. Daarna werd er in de kantine, onder het genot van een drankje, nog geruime tijd nagepraat of gekeken naar de oefenwedstrijd van Dames 1 tegen Bovo 1 uit Aalten.
Op de site van overborculo.nl staan nog meer foto’s van dit toernooi

Seizoenafsluiting bij Buitencentrum Kerkemeijer
Zaterdag 18 april 2015
Organisatie: E.C.

Zaterdag 18 april, na de laatste speelronde van de competitie 2014-2015, had de EC de seizoenafsluiting gepland bij hoofdsponsor Buiten Centrum Kerkemeijer. Zo’n 45 leden genoten er in de zaal van een heerlijk warm en koud buffet, waarna het feestje in het café werd voortgezet. Voorzitter Hidde Bulten eerde nog Dames 5, dat door haar 2e plaats is gepromoveerd naar de 3e klasse. De klasse waaruit zij voor het begin van het seizoen waren uitgevallen door de komst van een nieuw team. Fantastisch dus dat zij in 1 seizoen hun plek hebben terug veroverd. Door Dames 1 werd er spontaan een stoelendans ingezet en mede hierdoor werd het nog een heel gezellige, lange avond.

Huldiging dames 5

Mini-dag voor alle mini’s
Zaterdag 9 mei 2015
Organisatie: E.C.

Een super leuke dag bij de Spelerij in Dieren

Zaterdag 9 mei 2015 was er weer de jaarlijkse “mini-dag”. Het weer was ideaal voor deze activiteit, het zonnetjes scheen en het bleef droog.

Vanwege het feit dat onze volleybalvereniging Kerkemeijer-Gemini dit jaar 50 jaar bestaat, bleef het niet bij dit bijzondere uitje. Alle mini’s kregen aan het begin een aandenken in de vorm van een trainingsshirt in de bekende blauwe Gemini kleur met de opdruk van ons 50-jarig bestaan.

De meiden konden er lekker spelen in de speeltuin en ook naar de uitvinderij. In de speeltuin konden ze van grote glijbanen glijden, allerlei dingen in beweging zetten of lekker schommelen. In de uitvinderij konden ze van allerlei materialen de leukste dingen maken zoals kladblokjes, schilderijtjes, kettingen of tekeningen van verf. Daar waren ze heel druk mee.

Als afsluiter hebben zij met hun allen stokbroodjes gebakken, die ze konden vullen met hagelslag of jam. Ze konden zoveel broodjes bakken en eten als ze wilden en daar werd ook heel goed gebruik van gemaakt. Het werd zelfs een heuse wedstrijd wie de meeste broodjes kon eten, sommigen hadden er wel 10 op.

Als Evenementen Commissie willen wij alle begeleiders van deze dag bedanken voor hun hulp bij deze mini-dag.

minidag minidag
minidag minidag
minidag minidag

minidag minidag

Jeugd-dag voor de B- en C-jeugd
Zaterdag 16 mei 2015
Organisatie: E.C.

Jeugdleden vermaken zich prima met kunstzinnig werk

Zaterdag 16 mei was het dan eindelijk zo ver! De jeugdactiviteit van Gemini!
Hoewel het weer misschien iets te wensen over liet, stonden we met een grote en gezellige groep jeugdleden die zaterdag bij Buitencentrum Kerkemeijer. De uitnodiging had gezegd, dat er rekening gehouden moest worden met de kleding, want die kon vies worden. Maar wat zouden we toch gaan doen?

De activiteit bleek een workshop “graffiti spuiten” te zijn. Verschillende borden stonden al opgezet onder een partytent. Kratten met spuitbussen lagen verspreid tussen de borden. Alles was op en top voorbereid voor de workshop.

Binnen kregen de meiden eerst een uitleg over hoe ze met de spuitbussen en borden om moesten gaan en na veel tekenen, gummen, tekenen en weer gummen, kwamen er bij iedereen goede ideeën naar boven.
Nu aan het echte werk!

Met de schetsen in de hand mochten ze dan eindelijk beginnen aan hun borden. Het maken van de graffiti kunstwerken zorgde voor veel hilariteit en lachbuien bij de meiden.

Als puntje op de i kon je vragen of een van de begeleiders van de workshop misschien je kunstwerk wilde afwerken met de lijnen. De ervaren graffiti spuiters zorgden er zo voor dat je kunstwerk er alsnog uitzag alsof het gemaakt was door iemand met kunstzinnige ervaring.

Na een maaltijd, volledig verzorgd door Kerkemeijer, gingen de meiden weer richting huis. Alle kunstwerken werden dan ook met trots meegenomen.

Wij, als evenementencommisie, bedanken de begeleiders van http://www.jeleukstegraffiti.nl/ voor alle hulp en een geslaagde dag.

Jeugddag Jeugddag

Jeugddag Jeugddag

Jeugddag Jeugddag

Bezoek van het Nederlands Damesteam voor Doven en Slechthorenden
Zaterdag 6 juni
Organisatie: Dames 1

In het kader van de viering van 50 jaar Gemini, was zaterdag 6 juni het Nederlands Damesteam voor Doven en Slecht Horenden op bezoek in sporthal ‘t Timpke. Zij hadden een trainingsweekend ter voorbereiding op hun deelname aan de Europese Kampioenschappen van 29 juni t/m 11 juli in Parijs. Vrijdagavond en zaterdagochtend hebben ze getraind.
Zaterdag om 13.30 uur had Dames 1, de organisator van de dag, in de kantine de lunch voorbereid welke voortreffelijk was verzorgd door warme bakker Liebrand en slager Henk. Ook supermarkt Emte heeft hier een bijdrage aan geleverd. Allen hartelijk dank hiervoor.
Na de gezamenlijke lunch werden zo’n 35 C- jeugdleden en mini’s, de 2 B-jeugdteams waren vanwege hun kwalificatietoernooi helaas afwezig, van allerlei oefeningen met en zonder bal voorzien door de trainer en de dames van het NL team en enkele speelsters Dames 1. Vol enthousiasme en met veel plezier werd er bijna 1½ uur door de kinderen gewerkt. Daarna was er voor het goed opgekomen publiek een wedstrijd tussen het Oranje team en Dames 1.
Voor aanvang kreeg aanvoerster Milou Hemel nog een gedenkbord overhandigd door de aanvoerster van het Oranje team. Na de eerste set speelden de Genini dames met oordopjes in om te ervaren hoe het is om dan als slecht horende te volleyballen. Helaas bleek het Oranjeteam nog niet echt goed ingespeeld en viel hun niveau hierdoor wat tegen. Dames 1 speelde wel een heel goede wedstrijd en was duidelijk te sterk. Ook werd er nog een set gespeeld met de teams gemixed door elkaar. Zo werd het voor iedereen echter een leuke dag.Hierna de ervaring van een speelster van Dames 1.

“De wedstrijd was ook in een heel andere sfeer, omdat je geen reactie krijgt van je tegenstander. Het spelen met oordoppen was erg bijzonder. Alles kon je nog wel horen, maar veel zachter. Ik vond het leuk om te ervaren en ook wat relaxter en rustiger. Alles gaat natuurlijk iets zachter. De laatste set hebben we de teams gemixed. Leuk was dat.
Na de wedstrijd hebben wij alles opgeruimd en is het Nederlands team gaan douchen.
We hebben allemaal een leuke dag gehad met nieuwe ervaringen. Het was super leuk om mee te maken. Ik ben benieuwd hoe zij het op het EK gaan doen”.

Als reactie op door ons gestuurde foto’s kregen we het volgende bericht:

“Dank je wel voor de foto’s van afgelopen zaterdag. Het was voor ons een erg mooie geslaagde, leerzame dag!
Momenteel zijn we enorm druk met het regelen van de laatste EK zaken, maar ik hoop dat we snel een samenvatting van afgelopen weekend, (met jullie foto’s), op social media kunnen posten. Het was nl. echt een topdag!”
Met sportieve groet,

Daphne Verdoorn
Manager/arts
Nederlands Dames volleybalteam voor D/SH

Facebook: Ned Dovenvolleybalteams
www.dovenvolleybal.nl

Receptie en Feestavond bij Buitencentrum Kerkemeijer
Zaterdag 20 juni 2015
Organisatie: J.C.

Zaterdag 20 juni 2015 was de dag dat het jubileumjaar, de viering van 50 jaar Gemini, zou worden afgesloten met een receptie en een feestavond bij Buitencentrum Kerkemeijer. De voorbereidingen waren klaar, het kon beginnen. De uitnodigingen voor de receptie waren weg en voor een groot deel beantwoord, de oproep aan de leden om met partner op het feest te komen was enige malen in de Nieuwsbrief vermeld en alles stond ook op de Gemini site. De band, de bloemen en de corsages voor het bestuur waren geregeld en de afspraken met Kerkemeijer al lang gemaakt. Met de voorzitter was afgesproken, hoe we de receptie zouden inrichten. Zaterdagochtend maakten we bij Kerkemeijer de afspraken over de indeling van de zaal voor de receptie en het feest en werden er shirts opgehangen ter versiering, oude shirts en ook het huidige met daarop de sponsornaam. Om 19.00 uur was het begin van de receptie gepland. Het bestuur, de jubileumcommissie, 3 dames voor de bediening en 2 leden van de band waren aanwezig. Bij de bestuursleden moest de corsage nog worden opgedaan. Toen dit klaar was en er nog een foto van het oude en het nieuwe bestuur was gemaakt, kwamen de eerste bezoekers binnen.

Uiteindelijk bleken zo’n 30 personen aan het bestuur hun felicitatie over te brengen. Ereleden met partner, sponsoren, bestuurders van volleybalverenigingen, van sportverenigingen uit Borculo, van de Sport Federatie Berkelland en enkele (oud)leden.
Voorzitter Hidde Bulten opende de receptie, heette iedereen hartelijk welkom, stelde zijn medebestuursleden voor en gaf aan dat de receptie een formeel deel zou bevatten en daarna een informeel deel om gezellig bij te praten. De dames van de bediening, onze vrijwilligers in het Gemini shirt, zorgden voor koffie of thee met cake en daarna voor de drankjes en hapjes.

Aangezien er geen sprekers waren aangemeld, moesten we zelf voor de invulling zorgen. Henk Brinkerhof vertelde over het ontstaan van het volleybal en de verenigingen in Borculo (Citius Altius Fortius) en Noordijk (Volleybal Vereniging Noordijk), hun geschiedenis en de fusie van beide verenigingen tot Gemini op 15 juni 1965. Aan het eind van zijn betoog vroeg hij Rob van der Lee, voorzitter, en Gerrie Snoeijing, secretaresse, naar voren. Zij vormden 50 jaar geleden met de helaas afwezige Rudi Felgner, penningmeester, en Gerrit Wormgoor, vice-voorzitter, het eerste Dagelijks Bestuur van Gemini.
Rob vervulde de functie slechts 1 jaar waarna Henk van der Weij zijn opvolger werd en dat voor liefst 16 jaar. Zij zijn, met nog enkele andere bestuursleden, de grondleggers van Gemini en werden door Hidde hiervoor bedankt met een boeket in de blauw/witte Gemini kleuren. In het tweede deel vertelde Henk over een aantal thema’s die in de 50 jaar hebben gespeeld of nog steeds spelen. Aan de orde kwamen o.a. de trainings- en speellocaties, ledenaantallen en van een heren- naar een dames en meiden vereniging, promotionele activiteiten, communicatie van Lancering naar digitale infovoorziening, behaalde successen, voort gebrachte talenten, de band met de VC Reken, de gevierde jubilea, samenwerking, sponsoring en kleding. Aan het eind vroeg hij Bert Ribbers, van Buitencentrum Kerkemeijer en Arjan Schuurman van de Schuurmangroep naar voren. Zij zijn respectievelijk 7 en al 20 jaar als hoofdsponsor aan Gemini verbonden. Met de familie Ribbers is er zelfs al een relatie vanaf 1987 toen zij tot 2001 voor Gemini de kantine beheerden in de oude sporthal. Zij waren in 1988 ook de eerste kledingsponsor. Ook werd Andre klein Gunnewiek, met WIAN Afbouw reeds 17 jaar kleding sponsor, er bij geroepen. Namens de vereniging bedankte Henk de sponsoren voor hun jarenlange vertrouwen en verbondenheid en gaf ook aan dat de vereniging daar niet alleen heel erg blij maar ook heel trots op is. Hidde bedankte ook hen met een fraai boeket.

Henk maakte nog van de gelegenheid gebruik om zijn vrouw te bedanken voor alle uren die hij van haar heeft genomen om 49 jaar vrijwilligerswerk te doen voor Gemini en dat naast zo’n 25 seizoenen actief volleyballen. Die uren kon hij niet terug geven, maar hoopte met het aanbieden van een mooi boeket zijn afwezigheid toch nog wat goed te maken en beloofde nu echt te gaan minderen.
Hidde sloot daarna het formele deel af met een korte terugblik op zijn tijd als voorzitter. Hij wilde vooral kijken naar de toekomst van Gemini, naar de bedreigingen die er zijn. Er liggen de komende jaren grote uitdagingen op velerlei gebied om Gemini een stabiele en gezonde vereniging te laten blijven. Denk alleen maar aan het financiele aspect en ook om de contributie betaalbaar te houden, maar ook aan het op peil houden van het kwantitatieve en kwalitatieve ledental in een krimpgemeente en de blijvende inzet van vrijwilligers in de organisatie van de vereniging. Hij bedankte iedereen voor hun aanwezigheid en wenste nog een gezellige, informele voortzetting. Ook bedankte hij de dames van de bediening voor hun vrijwillige medewerking.
Oud voorzitter Henk van der Weij nam toch nog het woord en haalde o.a. de leuke uitwisselingen met de VC Reken in de beginjaren aan en het feit dat hij samen met Rob van der Lee nog steeds deel uit maakt van de beste commissie van Gemini, de Commissie van Beroep die nog nooit een zaak heeft gehad. “Dat zegt voldoende over de vereniging” zo eindigde hij. Melissa Vos, zang, en Erwin Heinen, gitaar, van de “Nijha All Stars” zorgden voor de muzikale omlijsting van de receptie.
Om 20.30 uur begon het jubileumfeest voor leden en partners en sponsoren. Er was verzocht om op tijd aanwezig te zijn. Om 20.40 uur heette Henk Brinkerhof namens de Jubileum Commissie, iedereen welkom en kondigde tevens de burgemeester van Berkelland, de heer J. van Oostrum, aan. Deze nodigde Gerrit en Monika de Boer uit bij hem te komen. Daarna begon hij met het voorlezen van een indrukwekkende lijst van vrijwilligersfuncties en taken die Gerrit in 49 jaar heeft verricht voor Gemini, als trainer bij een drietal andere verenigingen en nog enkele andere werkzaamheden buiten het volleybal. Hij eindigede met het besluit dat het de koning had behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij speldde de blij verraste Gerrit de onderscheiding op en feliciteerde hem en Monika van harte. Daarnaast kreeg hij bloemen van de gemeente en van Hidde. Er klonk een langdurig, geweldig applaus en de band zette het “Lang zal hij leven” in. Na de “hoera-tjes” konden eerst de familie, daarna de bezoekers van de receptie en tot slot de overige aanwezigen een trotse Gerrit feliciteren met zijn onderscheiding.

Toen kon het feest echt beginnen en bij de ca. 90 aanwezigen kreeg de band de stemming er al snel in. Op een gegeven moment in een pauze namen Gerrit de Boer en Hidde Bulten het woord. Gerrit vertelde, dat hij de Gemini-vlag in huis had en dat die er niet meer uitzag. Verkleurd en met een groot gat er in. Hij had daarom besloten, in overleg met Hidde, om de vereniging als afscheidscadeau een nieuwe vlag te schenken. Hidde vertelde, dat hij voor de vereniging een nieuw logo had laten ontwerpen door zijn zus en oud lid Femke. Beide toonden de nieuwe blauwe vlag met in wit het logo, en het logo in blauw op een witte achtergrond. Dit werd met een luid applaus begroet.


Ook werd tijdens het feest de “vrijwilliger van het jaar” bekend gemaakt. Namens de Evenementen Commissie vertelde Timo te Velthuis dat het in het seizoen 2014-2015 niet zo moeilijk was om deze te kiezen. De eer ging naar Dames 1, waarvan alle leden vrijwilligerswerk verrichten voor de vereniging. Een wel zeer verdiende beloning voor hun inzet. Zij ontvingen een leuk presentje.


De band ging ondertussen onverdroten voort met nummers uit de jaren ‘80 tot nu. Er werd gedanst, zelfs polonaise gelopen en er werd ook nog eens flink geroeid. Er werd een goed glas gedronken op het jubileum en ook waren de hapjes weer heerlijk. Het was een heel fijn en gezellig feest (een ouderwets Gemini-feest, zei iemand) als afsluiting van het jubileumjaar, welke misschien wel wat meer bezoekers had verdiend.

Om 01.00 uur begon de “After Party “. Hier werd de muziek verzorgd door drive-in show “Swinging Town”, die werd aangeboden door Bert Ribbers van Buitencentrum Kerkemeijer. In de pauzes van de band had de drive-in show ook al van zich laten horen. Het duurde nog tot in de late uurtjes.
Naast de vele cadeaus die de vereniging mocht ontvangen, waren er ook al veel schriftelijke felicitaties binnen gekomen via de mail of kaarten. Iedereen hartelijk bedankt hiervoor.

N.B. In een gesprekje bij binnenkomst voor de receptie met de 1e secretaresse van Gemini, Gerrie Snoeijing-Kurz, over de getoonde shirts gaf zij aan het allereerste, witte shirt van Gemini nog te hebben. Spontaan ging ze meteen met de auto naar huis in Neede om het shirt op te halen. Het shirt met nummer 1van de aanvoerster van Dames 1 in het seizoen 1966-1967. In deze shirts is t/m het seizoen 1974-1975 gespeeld. Wel is na enkele jaren de capsule vervangen door het Gemini embleem. Gerrie, bedankt voor deze leuke aanwinst voor ons archief.


De Jubileum Commissie
Floortje Praamstra, Timo te Velthuis en Henk Brinkerhof

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget