Historie: Rayon en District

Er werd door Gemini slechts 1 seizoen (1965-1966) competitie gespeeld in het rayon Neede. Toen waren er nog niet zoveel volleybalverenigingen. In heel Nederland waren dat er nog maar 155. In 1966 ontstond er door het samengaan van de rayons Neede, Winterswijk en Doetinchem het district Oost Gelderland. In het seizoen 1966-1967 werd er voor het eerst in dat district competitie gespeeld. Heren 1 en dames 1 werden allebei ingedeeld in de zgn.
‘super’ 1e klas, samengesteld uit de beste teams van de 3 rayons. Alle overige klassen werden nog ingedeeld volgens de oude rayons. Dat betekende bijv. in het seizoen 1967-1968 dat heren 2 en 3 van Gemini in een 2e klas poule speelden tegen 3 teams van Verdan, 3 van Wivoc, 2 van Dynamo en 1 team van Boemerang en Avanti. Wel was toen het streven, dat alle wedstrijden door onafhankelijke scheidsrechters werden gefloten.

De penningmeester van Gemini, Rudi Felgner, heeft ook aan het rayon Neede en aan het district Oost Gelderland zijn steentje bij gedragen als bestuurslid. In het rayon Neede was Johan Bolster voorzitter en Rudi de scheidsrechterscoördinator. In het district Oost Gelderland werd Rudi voorzitter van de commissie wedstrijdzaken, welke o.a. de competitie plande, en in die functie lid van het districtsbestuur. In de commissie zat o.a. de huidige competitieleider van de regio Oost, rayon Zuid, Joop Doornheim. Rudi heeft in 1986 deze functie neergelegd en is toen onderscheiden met de NeVoBo speld. Verenigingen waartegen in die beginjaren werd gespeeld waren o.a.Verdan (Haaksbergen) met D.I.O gefuseerd tot Havoc, Boemerang (Eibergen) opgericht in 1952, N.V.C. en H.S.V. (Neede) in 1967 gefuseerd tot Dynamo, D.I.S. en Wenters (Winterswijk) in 1967 gefuseerd tot Wivoc, Longa ’59 (Lichtenvoorde), D.V.C (van 1956) en Phoenix (van 1961) (Doetinchem) in 1969 gefuseerd tot Orion, Avanti (Lochem), V.C.V. (Varsseveld), Olympia (Ulft/Gendringen) en Sparta (Zelhem).

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget