Historie: De Oprichting

Bij deze gezamenlijke algemene ledenvergadering waren de leden van C.A.F. en V.V.N. aanwezig. Ook zij besloten dat de fusie door kon gaan, zodat de nieuwe vereniging een feit was.

De juiste oprichtingsdatum van Gemini is dus 15 juni 1965 en niet in 1964, zoals tot nu toe altijd werd aangenomen. De vereniging kreeg de naam Gemini. Deze naam werd bedacht door Paul Koot, die zich daarbij liet inspireren door enerzijds de fusiegedachte en anderzijds door het toen volop in de belangstelling staande Gemini-project, waarbij voor het eerst in de geschiedenis 2 capsules in de ruimte aan elkaar werden gekoppeld. Gemini betekent ’tweeling’ in het Latijn wat dus een zeer toepasselijke naam is voor de vereniging.

Rob van der Lee werd de eerste voorzitter van Gemini. Zijn mede bestuursleden waren secretaresse Gerrie (Snoeijing) Kurz, penningmeester Rudi Felgner, vice-voorzitter Gerrit Wormgoor, Gerda Lubberdink, Jan Dijkman (I) en Hans Christophersen. Vanuit de 2 fusiepartners zijn nu nog steeds een aantal leden actief voor Gemini, nl. met een C.A.F. verleden: Rob van der Lee als trainer van de dames-recreantengroep overdag, Jan Dijkman (II) als halleider en coördinator Heren recreanten in de Commissie Volleybal en Hans Kousman als secretaris. Ook Wim Hulshof is nog lid geweest van C.A.F.. Herman Kistemaker is de enig overgebleven ex- V.V.N.er. Hij fluit als regioscheidsrechter nog steeds voor Gemini zijn wedstrijden. Naast bovengenoemde leden kent Gemini nog 2 leden die direct vanaf de oprichting bij Gemini gekomen zijn, nl het ere-lid Henk van der Weij en de huidige voorzitter Henk Brinkerhof.

De nieuwe vereniging kende plotseling ca. 35 leden, goed voor 1 dames- en 3 herenteams. Johan Bolster, de trainer, en Henk Servaas (beiden uit Neede) kregen opdracht om de teams samen te stellen. Doordat er zich al snel nieuwe leden melden, kon er in het eerste seizoen dat Gemini competitie speelde, het seizoen 1965-1966 in het rayon Neede van de NeVoBo, reeds worden gestart met 1 dames- en 4 herenteams. Het dames team en het eerste herenteam speelden in de hoogste klas van het rayon, de 1e klas. Zij namen de posities in van V.V.N.. De overige heren teams speelden in de 2e, 3e en 4e klas.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget