Historie: Tenue

Zoals eerder vermeld, speelden de teams het eerste seizoen in allerlei verschillende tenues. In het seizoen 1966-1967 werd er reeds voor Gemini een uniform tenue vastgesteld, witte broek en wit shirt, blauwe rug-en borstnummers en een van blauwe stof geknipt exemplaar van een capsule. In het seizoen 1969-1970 werd deze capsule vervangen door het officiële Gemini embleem met daarop de capsule (blauw op wit). Dit embleem is ontworpen door Henk Lebbink en werd ook op de omslag van de Lancering gedrukt, voor het eerst op de editie van oktober 1969. Deze emblemen moesten de leden kopen van de vereniging voor f 1,00 per stuk terwijl de vereniging ze kocht voor f 2,05 per stuk.

In 1974 werd er voorgesteld om voor de vereniging een nieuw tenue aan te schaffen. Toen werd er gekozen voor de clubkleuren blauw/wit. Het tenue werd een witte broek en een blauw shirt met aan de voorzijde rechts witte banen en witte borst- en rugnmmers. Deze nummers werden bij de familie Brinkerhof op het shirt gestreken. In het midden van het shirt het Gemini embleem. Met ingang van het seizoen 1975-1976 werd er in dat tenue competitie gespeeld tot en met het seizoen 1994-1995. In 1995 werd het tenue gewijzigd. Het oude shirt was niet meer leverbaar en mede door de komst van kledingsponsors werd het een blauwe broek en blauw shirt met witte vlakken en witte borst- en rugnummers en de naam van de sponsor. In dit tenue wordt nog steeds gespeeld. Blauw/wit bleef dus de verenigingskleur. In het seizoen 2002-2003 kregen de dames en heren selectie een nieuw tenue van de hoofdsponsors. Het bleef blauw/wit. Blauwe broek, blauw met wit shirt en  rode cijfers en ook de sponsornamen in rood.

Doordat de vereniging ingaande het seizoen 2008-2009 twee nieuwe hoofdsponsors kreeg en Kerkemeijer Gemini ging heten, kregen de dames- en heren selectie ook een nieuw tenue.
Het werd een blauw shirt met enkele witte stukjes en een zwarte broek. De sponsornamen kwamen in wit op het shirt.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget