Periode 2011- heden

Bestuur

Op de Algemene ledenvergadering van 12 september 2011 is er geen opvolger voor voorzitter Bert van der Weide zodat het bestuur in het seizoen 2011-2012 bestaat uit secretaris Gerrit de Boer, penningmeester Annemarie Voskamp, voorzitter Commissie Volleybal (CV) Hidde Bulten, voorzitter W.A.A.Z. Ilse Heethaar en voorzitter Evenementen Commissie Kim Holshuijsen. Gedurende het seizoen wordt René van Eijkel Brouwer bereid gevonden om Hidde op te volgen, zodat deze interim voorzitter kan worden.
In de Algemene Ledenvergadering van 3 september 2012 worden Hidde en Rene definitief benoemd tot resp. voorzitter en voorzitter C.V. In deze vergadering wordt Ton Schiebergen benoemd als penningmeester als opvolger van Annemarie Voskamp en wordt het vertrek van Kim Holshuijsen binnen de E.C. opgelost door het benoemen van Hans Leenders als voorzitter. Het betuur is hiermede in het seizoen 2012-2013 weer kompleet.

afscheidbestuur-custom.jpg

In deze vergadering wordt voor het eerst sedert jaren weer een kleine contributieverhoging vastgesteld voor alle leden i.v.m vooral een verhoging van de teamgelden door harmonisatie van deze gelden in de nog groter geworden regio Oost. Ook wordt er besloten, dat de regeling Scheidsrechters Vergoeding met ingang van het seizoen 2012-2013 alleen nog gaat gelden voor scheidsrechters die “vrijwilliger”zijn, dus niet (meer) zelf actief volleyballen.

Algemeen

Ingaande het seizoen 2011-2012 is het contract met de hoofdsponsors Buitencentrum Kerkemeijer en Intersport Schuurman als opvolger van Teamsport.com met 3 jaar verlengd t/m 30 juni 2014. Onderdeel hiervan is, dat Dames 1 en Heren 1 een nieuw wedstrijdtenue krijgen. Door sponsorcommissie en betuur wordt besloten om dan alle competitieteams vanaf de mini D2 in het zelfde nieuwe tenue te steken. Daarvoor worden met alle kleding sponsors nieuwe afspraken gemaakt en 3-jarige contracten afgesloten. Ook worden nog enkele nieuwe kledingsponsors vastgelegd. Het tenue wordt: zwarte broek, blauw shirt met een zwarte en een kleine witte baan en de sponsornaam en nummers in het wit.

De scheidsrechters krijgen wederom een nieuwe code. Nu kan er via een eenvoudige digitale instaptoets code V6 worden behaald waarmee men bevoegd is jeugdwedstrijden, behalve in de topklasse, en seniorwedstrijden t/m 3e klas te fluiten. In het seizoen 11-12 krijgen we er zo 3 scheidsrechters bij en in het seizoen 12-13 ook weer 2. In het seizoen 12-13 melden zich 3 nieuwe leden die ook scheidsrechter code V4 zijn. Door een gering verloop is er dit seizoen een plus en kunnen alle scheidsrechters wat minder ingepland worden. Door de promotie van Dames 1 naar de promotieklas moeten we in het seizoen 12-13 wel 3 regioscheidsrechters leveren. Naast Herman Kistemaker en Menno ter Braak is daarvoor Johan Goes van Tornax Ruurlo bereid gevonden.

Er is sterk de behoefte aan gediplomeerde trainers. Een aantal leden hebben in 11-12 met goed gevolg een opleiding tot trainer gevolgd. Hidde Bulten de VT3, Anouk Heutinck en Jeanine Elschot de VT2 en Kim Roekevisch en Jetske Harbers volgen een verkorte cursus CMV-trainer.

geslaagd-vt2-custom.jpg
Minimaal 1x per seizoen is er ingevolge het convenant op Bestuursniveau overleg tussen de Berkellandse volleybalverenigingen. Resultaat hiervan is o.a. het uitbreiden van het schoolvolleybaltoernooi tot een toernooi voor basisscholen uit geheel Berkelland in 11-12 en een cursus CMV trainer in Neede.

In de herfstvakantie wordt weer deelgenomen aan het door de Sport Federatie Berkelland georganiseerde “Kies je Sport”, met als doel kinderen uit de groepen 1 t/m 6 kennis te laten maken met verschillende sporten en verenigingen. In 2011 nemen in en bij ’t Timpke meer dan 100 kinderen deel, waarvan er bijna 60 ook de volleybalbeginselen worden bijgebracht en in 2012 heel teleurstellend maar 40 kinderen.

kies-je-sport-custom.jpg

Elk seizoen worden er teams aangewezen voor de corveedienst die er mede voor zorgen dat de thuiswedstrijden goed verlopen.

De deelname aan de jaarlijkse “Grote Club” actie is altijd weer een groot succes. Mede door de opbrengst van deze actie kan de contributie zo laag mogelijk worden gehouden.
In 2011 wordt een nieuw verkooprecord gevestigd en in 2012 een nieuw persoonlijk verkooprecord.(zie onder Acties)

Evenementen

Door de Evenementen Commissie worden er weer allerlei activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen, zoals een minidag, jeugdactiviteit, Sinterklaasfeest, de Nieuwjaarsreceptie en de vrijwilligersavond. Voor de benoemde “vrijwilliger van het jaar” zie onder Historie, Vrijwilliger van het jaar.
foto-5-custom.JPG
foto-6-custom.JPG
Omdat we voor het eerst in 11-12 de laatste competitiewedstrijden thuis spelen, is er op de laatste speeldag bij café de Gracht een einde seizoensfeest met een fantastisch warm- en koud buffet. Aan het eind van 12-13 wordt dit herhaald.

foto-7-buffet-custom.JPG

Voor de 1e keer wordt er een beach-volleybaltoernooi georganiseerd op een deel van het marktplein. Deelname van 16 teams die 4-4 spelen.

beachen-custom.jpg

De 24e en 25e editie van het Nieuwjaarstoernooi worden in 2012 en 2013 georganiseerd door Henk Brinkerhof. Bij de jubileumeditie krijgen alle deelnemende teams een taart.

nummers-3-2-en-1-custom.jpg

Gerrit de Boer en Henk Brinkerhof organiseren weer elk jaar in ’t Timpke het “Rabobank schoolvolleybaltoernooi” voor de groepen 7 en 8 van het BSO uit de hele gemeente Berkelland. In het kader van het project “Sport Intro” van de S.F.B. worden er ter voorbereiding op de scholen 1 of 2 introductielessen gegeven door trainers van de vereniging i.s.m. met de S.F.B..
De deelname in 11-12 van 20 teams valt tegen. Vanuit Eibergen komt er niets, vanuit Ruurlo 4 en Neede slechts 2 teams Het toernooi wordt dan ook alleen op de middag gehouden. Bij groep 8 wordt Daltonschool Sint Joris uit Borculo kampioen en bij groep 7 de Driesprong uit Ruurlo. De meisjes van Sint Joris worden later in Apeldoorn wederom Gelders kampioen. Aan de Nederlandse kampioenschappen nemen ze niet deel, omdat het samen valt met het kwalificatietoernooi van hun C1 team.

winnaars-groep-8-custom.jpg

winnaars-groep-7-custom.jpg

In 12-13 is de deelname met 30 teams (13 groep 7 en 17 groep 8) al groter ondanks de geringe deelname vanuit Neede en Eibergen. Bij het ochtendtoernooi van groep 7 wordt de Kiezel en Kei 1 kampioen en bij het middagtoernooi van groep 8 De Driesprong 2 uit Ruurlo.

groep-8-de-nummer-21-en-3-custom.jpg

groep-7-de-nummers-21-en-3-custom.jpg

Het volleybal

Seizoen 2011-2012
Er wordt aan de kompetitie deelgenomen door 4 Dames- en 3 Herenteams. Heren 3 speelt midweeks en alle andere teams op zaterdag. Verder spelen er 1 Meisjes A-, 2 Meisjes B-, 2 Meisjes C teams. Bij het CMV wordt de D1 in de najaarscompetitie kampioen op niveau 6 2e klas en promoveert naar de 1e klas. De D2 speelt op niveau 5, D3 speelt op niveau 4 en wordt kampioen en speelt in de voorjaarscompetitie op niveau 5, D4 speelt op niveau 4.
De D-teams 5 t/m 11 spelen op niveau 1 t/m 3. Meisjes C1 en C2 promoveren door een 2e plaats naar resp. de Hoofdklasse en de 1e klasse.
Naast de D1 en de D3 wordt Meisjes B1 kampioen in de najaarscompetitie en promoveert naar de Hoofdklasse.

mb1-kampioen-custom.jpg

meisjes-d1-kampioen-custom.jpg

meisjes-d3-kampioen-custom.JPG

Aan het bekertoernooi wordt alleen deelgenomen door Dames 1. Zij overleven de 1e en 2e voorronde door overwinningen op Dash 2 en promotieklasser Halley en verliezen daarna van promotieklasser Vollverijs.
Dames 1 eindigt op de 2e plaats in de 1e klas en mag daardoor deelnemen aan de P/D wedstrijden. Na 1 gewonnen wedstrijd en door terugtrekking en promoties in andere klassen zijn de dames dan al gepromoveerd.

Van de groep Dames recreanten en de groep Volleybal Overdag heeft er 1 team meegedaan aan de recreantentoernooien evenals 2 teams van de Heren recreantengroep. E.e.a. met promoties en degradaties.

Gerrit de Boer heeft in het kader van de “Gemini Volleybalschool” op 8 zondagen weer 10 talentvolle mini’s extra training gegeven.

Een meisjes team heeft deelgenomen aan de NOJK voor het CMV niveau 6. De halve finale werd na veel spanning net niet gehaald.nojk-2012-custom.JPG
Doorr de vereniging zijn 4 jeugdspeelsters aangemeld voor de regiotraining in Hoog Keppel, waarvan er 2 door gaan. Ook gaat er 1 meisjes naar het Regionaal Trainings Centrum in Almelo.

In ’t Timpke werden 2 CMV toernooien georganiseerd o.l.v. Menno ter Braak en Masja Garritsen, nl. 1 toernooi voor niveau 4 en 1 toernooi voor niveau 1 t/m 3.

Seizoen 2012-2013
Henk Brinkerhof en Hans Kousman geven in ’t Timpke uitvoering aan de organisatie van de Nevobo kwalificatietoernooien 12-13 voor Meisjes Hoofdklasse C en Meisjes 1e klas B.
Meisjes B1 en Meisjes C1 presteren goed en plaatsen zich tijdens deze toernooien.

Aan de kompetitie wordt deelgenomen door 4 Dames- en 3 Herenteams. Dames 2 en Heren 3 spelen op woensdagavond hun thuiswedstrijden. Het jeugdige Dames 3 degradeert helaas uit de 2e klas. Ook spelen er 2 Meisjes B-, 3 Meisjes C en 4 Mini D teams (1team op niveau 6 en 3 teams op niveau 5) in de competitie. Mini D1 wordt in de najaarscompetitie kampioen en in de voorjaarscompetitie worden de D5 en D7 kampioen op niveau 4. De D8 en D9 speelden op niveau 2 en 3.

mini-d1-kampioen-059-custom.JPG

mini-d-5-kampioen-custom.JPG

mini-d-7-kampioen-custom.JPG

Een team Dames recreanten en 2 teams Herenrecreanten nemen met wisselend succes deel aan de toernooien. De Dames groep overdag heeft, als veruit oudste team, besloten met de toernooien te stoppen.

Aan de bekercompetitie wordt alleen deelgenomen door Dames 1. Zij sneuvelen in de 2 ronde met 0-3 tegen WSV Warnsveld uit de 3e divisie na zeges met 3-0 tegen Grol en Holyoke.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget