Historie: De Kantine

 In september 1979 gaf de gemeente aan Gemini, samen met de badmintonvereniging Babo, het gratis beheer over de kantine in de sporthal. Door beide verenigingen werden de heer en mevrouw Masselink, jaren eerder de eigenaren van Gemini’s clubcafé aan de veemarkt, bereid gevonden om de kantine te runnen. Later is Peters nog enkel jaren het clubcafé geweest.Elk jaar werd de winst van de kantine verdeeld over beide verenigingen. Toen werd de kantine het clublokaal van Gemini met een eigen mededelingenbord, een ideeënbus en de prijzenkasten. Hennie en Bep kwamen echter op leeftijd en stopten met de kantine aan het eind van het seizoen 1986-1987. Al die jaren bracht de kantine per vereniging toch een bedrag tussen de f 1000,00 en f 1500,00 op. Met ingang van het seizoen 1987-1988 werd door Babo en Gemini de exploitatie van de kantine  uitbesteed aan de familie Ribbers van Buitencentrum Kerkemeijer. In 1991 besloot de Gemeente echter dat de verenigingen de kantine van hen konden huren en er dus huur betaald moest worden. Ook de rekeningen voor energie en telefoon waren in het vervolg voor de verenigingen. Er werd per 1 september 1991 een contract gesloten voor de duur van 3 jaar tussen de gemeente en de beide verenigingen.

historie kantine 1

bekers poetsen na de inbraak

In 1994 werd de rol van de gemeente, door de privatisering van de sporthal, overgenomen door de Stichting Zwem- en Recreatiebad Borculo, de huidige Stichting Zwem- en Squashcentrum Borculo.. Aangezien de kantine beheerder Kerkemeijer de exploitatie van de kantine wel wilde voortzetten was zij bereid de kantine te huren. Door de verenigingen werd er per 1 september 1991 met hen een huurovereenkomst  gesloten. Alle kosten kwamen ten laste van de huurder en de verhuurders Babo en Gemini ontvingen een vast bedrag per seizoen. Toen werden de prijzen in de kantine allemaal wel wat commerciëler.
De familie Ribbers heeft de kantine nog op een heel prettige wijze gerund totdat de sporthal in juni 2001 werd gesloten. In februari 2001 wisten inbrekers de kantine totaal te vernielen. Hierbij sneuvelden helaas ook onze prijzenkasten.

Het jeugdkamp aan het eind van het seizoen 2000-2001 werd gehouden in en rondom de sporthal. De jeugd heeft toen de kantine van de sporthal heel mooi aangekleed met verf schilderingen en spreuken. Ook werd er de nacht doorgebracht. Een afscheid in stijl van de oude sporthal. In 2002 is de hal afgebroken. Nu is er de parkeerplaats bij de nieuwe sporthal.

historie kantine 2
 

De jeugd al in nachtkleding in de beschilderde kantine

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget