Historie: Sponsoring

In de ledenvergadering van juni 1971 kwam voor het eerst “sponsoring” aan de orde. Door een lid werd aan het bestuur gevraagd om eens te onderzoeken of er een sponsor voor Gemini zou zijn te krijgen. Daarop heeft het bestuur een brief met een verzoek tot sponsoring gestuurd aan de Industriekring Borculo en een bedrijf in Borculo.

Historie: Sponsoring
Heren 1 in de nieuwe trainingspakken in Cambrai (Frankrijk)
In de jaarvergadering van juni 1972 kwam het bestuur met het antwoord dat de verzoeken geen resultaat hadden opgeleverd. Eerst in de ledenvergadering van 1 november 1986 wordt er weer over sponsoring gesproken en vindt over dit onderwerp een levendige discussie plaats. In 1988 lukte het bestuur het om een sponsor te vinden. nl. Buitencentrum Kekemeijer. Met hen werd een 3 jarig contract gesloten waarin o.a. ook de financiële bijdrage werd vastgelegd. Op zaterdag 15 oktober 1988 presenteerden het 1e dames en 1e herenteam zich in de nieuwe, door de sponsor aangeboden, trainingspakken.
Van het door de ledenvergadering gedane voorstel om de sponsorinkomsten alleen te gebruiken voor specifieke volleybalactiviteiten, kwam niet veel terecht. Het was gewoon elk jaar nodig om het financiële plaatje rond te krijgen. Dames 1, dat was gepromoveerd naar de 3e divisie, kreeg bij aanvang van het seizoen 1990-1991 nieuwe shirts aangeboden door ex-voorzitter Henk van der Weij.  Historie: Sponsoring
Dames 1 in het nieuwe shirt en trainingspakken.

Gezien de zeer slechte financiële situatie werd er op 20 juni 1991 een bijzondere ledenvergadering gehouden. Door de stijging van allerlei kosten, o.a. zaalhuur, trainers en huur van de kantine en vermindering van inkomsten, o.a. kantine en gemeentelijke subsidie, werd er een contributieverhoging van ca. 25% voorgesteld en ook aangenomen. Ondanks dat het bestuur zelf bezig was met het werven van sponsors, wilden zij dat dit werd overgenomen door een sponsorcommissie. Alois Timmermans stelde zich daarvoor kandidaat. Daar kwamen later Erik Dimmendaal en Han Bulten bij zodat zij in de ledenvergadering van 7 november 1991 tot sponsorcommissie werden benoemd. Op 23 april 1992 werd er een buitengewone ledenvergadering gehouden, met als enige onderwerp sponsoring. De sponsorcommissie was er in geslaagd een sponsor te vinden die zich voor 3 jaar aan Gemini wilde verbinden. Dat was Drukkerij Kousman BV uit Borculo, waarvan toen één der directeuren de huidige secretaris van Gemini was.

Historie: Sponsoring
Presentatie nieuwe tenue door dames en heren 1.
Het sponsoren hield o.a. ook in dat er een naamsverbinding moest komen tussen vereniging en hoofdsponsor. Door de ledenvergadering werd toen ingestemd dat de vereniging per 1 juli 1992 Kousman-Gemini zou heten. De dames en heren selectie kreeg een volledig nieuw tenue en een sporttas en de kas kreeg ook nog 3 jaar lang een injectie.

Ook slaagde het bestuur er dat jaar nog in een tweede sponsor te vinden, nl. Dox-Hardick BV te Ruurlo. De Directeur van dit bedrijf was een Gemini-lid.

en hij wilde met zijn bedrijf het zeer talentvolle en jeugdige Heren 3 team wel sponsoren. Dit team met o.a. Joost en Bas Groenouwe en Hidde Bulten, spelers van het Nederlands Jeugdteam en Nederlands kampioen met de B-jeugd van Oost Gelderland, was aangevuld met enkele oudere spelers en werd getraind door Han Bulten en bij wedstrijden gecoached door Erik Dimmendaal.  Historie: Sponsoring
Presentatie nieuwe tenue door heren 3

Na die 3 contractjaren gaven beide sponsors aan dat zij het contract niet wilden verlengen. Beide bleven hun de wedstrijd kleding nog 1 seizoen beschikbaar stellen voor andere teams.

Historie: Sponsoring
Dames en heren 1 presenteren nieuwe tenue.
Toen moest er dus weer gezocht worden naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat lukte gelukkig heel goed. In een bijzondere ledenvergadering op 8 augustus 1995, werd door de ledenvergadering akkoord bevonden dat de Willems Groep en Intersport Schuurman per 16 augustus 1995 gezamenlijk hoofdsponsor van Gemini zouden worden. De vereniging kreeg vanaf die datum als naam: Willems Gemini.
De sponsorovereenkomst gold voor 3 jaar met een mogelijkheid tot verlenging.Ook werd afgesproken dat de vereniging voor alle teams, behalve heren 1 en dames 1, een kledingsponsor zou mogen aantrekken. Daar is vanaf dat moment heel naarstig naar gezocht, met als resultaat dat alle teams over gesponsorde wedstrijdkleding beschikken.Het contract met de hoofdsponsors is in 1998 voor 3 seizoenen verlengd en vanaf 2001 elke keer voor 1 seizoen.  Historie: Sponsoring
Alle overige leden kregen een trainingsshirt van de sponsoren.

Voor aanvang van het seizoen 2002-2003 kregen de dames- en herenselectie een geheel nieuw tenue aangeboden van de hoofdsponsors. Wel in blauw/wit, de kleuren van Gemini en de hoofdsponsors.

Historie: Sponsoring
De ondertekening van het sponsorcontract in 1995Zittend: Jan Willems (links) en John Schuurman. Staand: Voorzitter HenkBrinkerhof (links) en secretaris Henk Kruisselbrink. 

Historie: Sponsoring
De selecties in het nieuwe tenue voor het seizoen 2002-2003

Het contract met de hoofdsponsors Willems Groep BV en Intersport Schuurman wordt elk seizoen verlengd, laatstelijk tot 30 juni 2008. De Willems Groep BV had vroegtijdig aangegeven daarna te stoppen met de sponsoring. Daarmee kwam automatisch ook een einde aan de sponsoring door Intersport Schuurman. Zij zijn dan liefst 13 seizoenen als hoofdsponsor aan Gemini verbonden geweest.

In een extra ledenvergadering op 28 mei 2008 wordt door het bestuur bekend gemaakt dat zij twee opvolgers hebben gevonden. Per 1 juli 2008 wordt voor 3 seizoenen Buitencentrum Kerkemeijer de hoofdsponsor in samenwerking met Teamsport.com. De vereniging gaat dan Kerkemeijer Gemini heten. De ledenvergadering gaat hiermee akkoord.

Donderdag 26 juni 2008 ziet voorzitter Bert van der Weide op het terras van het Buitencentrum toe bij het tekenen van de sponsorcontracten door John Schuurman van Teamsport.com (links) en Bert Ribbers van Buitencentrum Kerkemeijer.

Aan het begin van de competitie 2008-2009 presenteerden Dames 1 en Heren 1 zich in het nieuwe tenue en trainingspakken.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget