Historie: Talent

Gemini heeft in de loop der jaren een tweetal zeer talentvolle spelers voortgebracht die de basis voor hun volleybalcarrière Gemini hebben geleerd. Eén haalde er het Nederlands Team, de ander speelde in de eredivisie. Daarnaast nog een drietal, die hun volleybalcarrière niet bij Gemini zijn begonnen, maar wel vanaf jonge leeftijd bij Gemini speelden en in vertegenwoordigende jeugdteams hebben gespeeld. Bas Koek is natuurlijk de allerbekendste volleyballer die Gemini heeft voortgebracht. Als jonge jongen van 12 jaar kwam hij bij de jeugd, na een voetbalavontuur bij DEO. In het seizoen 1985 –1986 werd hij als 16-jarige door trainer/coach Benno Tesselhof al regelmatig ingezet bij heren 1. Zo speelde hij op 10 mei 1986 mee in de verloren bekerfinale tegen Avanti uit Lochem. Ingaande het seizoen 1986-1987 werd hij definitief speler van Heren 1. Na het seizoen 1986-1987 vertrok Bas naar Orion te Doetinchem, alwaar hij het eerste seizoen in het tweede team in de 2e divisie speelde. Na dat seizoen ging hij over naar het eerste team dat speelde in de eredivisie. Ook speelde hij in het toernooi voor de Europa Cup III. Na 2 seizoenen eredivisie maakte Bas in maart 1990 bekend, dat hij als 21-jarige een full-prof contract voor 1 jaar had getekend bij het Nederlands team. Coach Harrie Brokking wilde de 202 cm. lange Bas graag in het team hebben, waar hij als stopper/loper stand-in werd voor Ron Zwerver.

Historie: Talent Bas Koek Het was dagelijks trainen en nog eens trainen in de Bankrashal. Bas maakte op die manier heel wat trainingen en wedstrijden mee en ook buitenlandse reizen. In 1990 speelde hij de World Leage finale in Japan en het WK in Brazilië. In 1991 speelde hij in Brazilië de finale van de World Leage. Bas was echter veelal veroordeeld tot de rol als wisselspeler achter Ron Zwerver. Ook was het een periode met de nodige problemen in het team. Een aantal spelers wilden toch weer competitie spelen en vertrokken naar het buitenland. Het grote doel was echter de Olympische spelen in 1992 in Barcelona. Eind 1991 werd Harrie Brokking weggestuurd en kwam Arie Selinger terug als trainer/coach evenals een aantal spelers uit de buitenlandse competitie. Voor Bas viel echter de droom in duigen. Hij kreeg de ziekte van Pfeiffer en daardoor was het einde verhaal. In het seizoen 1992-1993 ging hij in de eredivisie spelen voor Zwolle waar hij ook woonde en werkte als fysiotherapeut.
Martijn Bergink begon zijn volleybalcarrière ook bij Gemini. Hij speelde in het tweede toen hij als 17 jarige in het seizoen 1988-1989 al volop meetrainde met heren 1 en in de 2e helft van het seizoen ook regelmatig door trainer/coach Gerrit de Boer werd ingezet. Aan het eind van het seizoen vertrok Martijn echter naar Longa ’59 in Lichtenvoorde. Daarna zijn wij hem bij Gemini uit het oog verloren. In het seizoen 1996-1997 kwamen wij zijn naam weer tegen bij Bos C.S. Advocaten/Vrevok uit Nieuwegein. Dat team was in het voorgaande seizoen kampioen geworden in de 1e divisie en maakte dus haar debuut in wat toen de SNS League (ere-divisie) genoemd werd. Historie: Talent Bij de teampresentatie voor seizoen 1996-1997 stond: nummer 7, Martijn Bergink, 25 jaar, 1,91 meter, buitenaanvaller.
Historie: Talent Het kampioensteam met staand 2e van links Joost, naast hem Hidde en geheel rechts Bas. In september 1990 kwamen de 13-jarige tweelingbroers Bas en Joost Groenouwe uit Lochem van Avanti naar Gemini evenals de 14-jarige Hidde Bulten die al enige tijd in Borculo woonde maar volleybalde bij Sparta Zelhem. Zij kenden elkaar al van het districtsteam waarmee zij in januari 1992 kampioen van Nederland werden bij de B-jeugd. Bij dit districtsteam was Gemini vertegenwoordigd met 4 spelers nl. ook nog Harjo de Poel. Het eerste seizoen speelden zij in een jeugdteam o.l.v. Ben de Vries en Gerrit de Boer dat kampioen werd.

Daarna speelden zij samen met nog enkele aanwezige jonge talenten en enkele ervaren oudere spelers in Gemini 3 o.l.v. trainer Han Bulten en coach Erik Dimmendaal. Dit team speelde in het seizoen 1991-1992 in de 3e klas en werd er met grote overmacht kampioen. In het seizoen 1992-1993 in de 2e klas werd het team wederom kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. In dat seizoen speelde heren 1 in de 3e divisie o.l.v. trainer/coach Henk Brinkerhof. Joost en Hidde waren als dispensatiespeler opgegeven bij de bond en konden onbeperkt in heren 1 meespelen. Ook Bas maakte daar in de 2e seizoenshelft al zijn opwachting. In februari 1992 werden Bas en Joost voor het eerst uitgenodigd voor de selectie van het Nederlands jeugdteam voor spelers geboren na 1977 dat onder leiding stond van Stewart Bernard. Van die selectie was Hidde al enige tijd lid, evenals o.a. Jochem de Gruyter, Twan van Kuyk en Erik Schuil die allen eredivisiespeler zijn geworden. In maart 1992 werd Hidde zelfs uitgenodigd voor de selectie van Jong Oranje, voor spelers geboren na 1975, die werd getraind door Pierre Mathieu. Daar was hij veruit de jongste. Bij deze selectie viel hij helaas al spoedig af maar bleef wel als reserve oproepbaar. Met de teams werd er naast vele trainingen deelgenomen aan toernooien in binnen en buitenland. In de kranten werd er regelmatig aandacht besteed aan deze jeugdspelers en Gemini. Na afloop van het seizoen 1992-1993 zagen een aantal spelers van heren 1 het niet meer zitten nog langer op divisie niveau te spelen. Het team werd toen door het bestuur uit de 3e divisie teruggetrokken waarna het in het seizoen 1993-1994 in de 1e klas kon uitkomen. Toen Hidde, Bas en Joost, die in heren 1 zouden gaan spelen, dus niet op divisie niveau konden spelen namen zij het besluit te vertrekken bij Gemini. Hidde ging naar Orion en Bas en Joost naar Vios in Eefde. Daarna hebben zij nog bij enkele andere verenigingen hun niet geringe capaciteiten getoond. Nu, na 10 jaar, zijn zij echter alle drie weer terug bij Gemini als speler van Heren 1. Bas kwam in augustus 2000, Joost in september 2002 en Hidde in november 2002. Zij hadden in hun jeugd heel veel ambitie om zo hoog mogelijk te gaan volleyballen. Daar is, voor Gemini gelukkig, niet alles van terecht gekomen anders hadden wij hen bij Gemini nooit meer als speler teruggezien.

 Per 2 april 1990 werd de toen 7-jarige Eddy van Geemen officieel lid van Gemini en de Nevobo. Hij begon toen zijn volleybalopleiding,  doorliep het minivolleybal en speelde in jeugdteams. In het seizoen 1998-1999 werd hij met het Jongens-A team kampioen van rayon zuid van de regio Oost. De wedstrijd om het algemeen kampioenschap van de regio werd van de kampioen van rayon Noord, Savico uit Enschede, met 3-0 verloren. In dat seizoen haalden zij ook de halve finale van de regiobeker, waarin ze met 3-1 verloren van Reflex uit Duiven. In het seizoen 1999-2000 haalde dat  team de bekerfinale. Van Havoc uit Haaksbergen werd die finale verloren met 3-0. Op de foto het team in de kleedkamer na de nederlaag met helemaal rechts achter Eddy. TeamfotoEddyvanGeemen 
Eddy van Geemen
Eddy van Geemen bij Rivo Rijssen
 In het seizoen 2000-2001 speelde Eddy in Heren 1, waarna hij vertrok naar Longa ’59 in Lichtenvoorde.  Daar speelde hij in de 3e en 2e divisie tot en  met het seizoen 2011-2012. In het seizoen 2012-2013 kwam hij uit voor Twente ’05 uit Enschede in de topdivisie, het op een na hoogste niveau.  In het seizoen 2013-2014 speelt hij voor Rivo uit Rijssen in de eredivisie. Daar is hij gehaald als middenman, vooral om zijn heel goede blokkerend vermogen. Als debutant in de eredivisie doet het team het daar geweldig goed en staat het bij de bovenste teamsZaterdag 15 maart 2014 hebben we met 16 jeugdleden en 15 volwassenen een bezoek gebracht aan de wedstrijd van de heren van Rivo Rijssen tegen Abiant Lycurgus uit Groningen, op dat moment de nummers 2 en 3 in de kampioenspoule om het Nederlands kampioenschap. Ondanks dat Eddy geen basisplaats had en we hem maar 1 korte invalbeurt konden zien spelen, was het voor iedereen genieten van een fantastisch pot volleybal in een geweldige ambiance. Een echt volleybalspektakel om mee te maken.

bezoek rivo Bezoek Rivo 

 Bezoek Rivo Bezoek Rivo

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget