Kwalificatietoernooi Meisjes B-jeugd in Borne met prima prestaties van de MB1 en MB2

Meisjes B1
08.30 uur, op naar Borne met de B1. Janne, Fleur, Sam-Ellen, Amber, Sam, Manoek, Sanne, Joa en Marit waren er klaar voor.
We waren ingedeeld bij Volley’68 uit Losser, Holyoke uit Enter en Webton Hengelo 2 uit eh, ja. Hengelo ?.
Vooraf een mooi tijdschema ontvangen, dat meteen na de 1e wedstrijd de prullenbak in kon. Er werd gespeeld om één gewonnen set. Daar kan je zo mee klaar zijn, maar ook zo maar eens niet. Om 10.15 liep het al enorm uit. Inspelen? Ja, allemaal 1 bal slaan, opslaan en hup, spelen.
Goed, we mochten eerst aantreden tegen Volley’68. Een op elkaar in gespeeld jong team uit Losser. Wij waren er nog niet helemaal bij. Lieten de tegenstander in hun spel komen, en stonden in een mum van tijd een heel eind achter. Dat was niet de bedoeling dames… Via goede serves en mooie aanvallen kwamen we weer dichtbij. Net te laat, met 20-25 ging de set verloren. Niets aan de hand, Holyoke uit Enter wacht nog. Een aantal van deze meiden kennen we nog uit het voorgaande seizoen, het zou niet makkelijk worden, maar wel te doen. Met 25-18 wonnen we de set. Mooi, in ieder geval geen laatste, dus: 1e klasse ?. De nrs. 4 uit elke poule werden in de 2e klasse geplaatst, nrs. 2 en 3 spelen kruiswedstrijden.
De wedstrijd tegen Webton Hengelo 2 werd ook gewonnen, 20-25 en we werden 2e in de poule. Kruiswedstrijden tegen, zo bleek, Blok ’71 uit Gendringen. Hiervan wonnen we met 25-20 en 25-17, een plek in de hoofdklasse kwam zo wel heel dichtbij. Havoc uit Haaksbergen zou de tegenstander worden in die laatste, allesbeslissende wedstrijd. Havoc was poulewinnaar geworden, mocht daardoor de tussenrondes overslaan en had 3 uur moeten wachten om tegen ons te kunnen spelen.
Om 17.40 uur i.p.v. de geplande 16.30 uur mochten we starten tegen Havoc. Niks ten nadele van Havoc, maar we hebben het hen wel erg gemakkelijk gemaakt. De fut was er uit. Op een presenteerblaadje werden de sets aangeboden, 15-25 en 18-25, zodat Havoc start in de hoofdklasse en wij in de 1e klasse. Prima, doelstelling gehaald, 1e klasse.
Jammer genoeg hebben wij niets van de B2 kunnen zien, we speelden altijd tegelijk. Zij hebben het ook super gedaan.
Erik Brinkerhof en Menno ter Braak, enorm bedankt dat jullie voor ons hebben willen fluiten. Ouders, fijn dat jullie erbij waren.
Nu een heel fijne vakantie.
Masja

Meisjes B2
Zaterdag 6 juni was het zover, het kwalificatietoernooi in Borne voor de B- jeugd. Wij zijn de nieuwe B2, dus wij deden mee. In de afgelopen 4 weken hebben we als nieuw team getraind onder leiding van Dian Spijkers. Het was best lastig allemaal. De nieuwe samenstelling van ons team zorgt ervoor dat we dingen opnieuw moeten leren, terwijl we juist gewend waren aan de opstelling van het afgelopen jaar. We hebben doorgezet en het is gelukt! Dian heeft de opstelling en de uitleg voor ons op papier gezet en de opdracht gegeven dat we dit thuis moesten leren. Uit ons hoofd, zodat we tijdens de wedstrijd zouden weten wanneer we op welke positie moeten spelen.
In alle vroegte nog geen mens wakken, behalve wij….Om 07.15 uur zijn we vertrokken naar Borne. Dian kon niet mee, vanwege de jubileum activiteiten in ‘t Timpke. Helaas konden wij om die reden ook niet mee doen met de clinic. Ach, we hadden onze eigen clinic! Hidde had zich vrij gemaakt voor ons. Hij heeft ons de hele dag gecoacht! Dit vonden we allemaal heel, heel erg TOF!
Onze eerste wedstrijd was gelijk om 9.00 uur tegen WVC Volley uit Wierden. We speelden wedstrijdjes van 1 set tot 25 punten. Deze wonnen we dik: 25-13. De tweede verloren we met 26-24 van Orion 3 uit Doetinchem en de derde wonnen we met 25- 18 van Aastad 3 uit Almelo. Met dit resultaat werden we poulewinnaar van poule L: Kerkemeijer Gemini 2
We waren blij! Als poule winnaar hadden we ons zondermeer in de 1e klasse gepositioneerd! Dit betekende ook dat we een aantal uren vrij hadden. Een lange zit, die we gelukkig buiten in de zon en koele schaduw konden doorbrengen. Tussendoor hebben we gekeken naar de B1. Zij speelden vanaf 9.30 uur mee in poule B. Ook werden we getrakteerd op een lekker ijsje door Irene en Andrea.
Om 15.45 uur zouden de finales beginnen. De winnaars plaatsen zich voor de Hoofdklasse en de verliezers voor de 1e klasse. De kruisfinales liepen erg uit. In plaats van 15.45 uur konden we om 17.15 uur de finale spelen. Daarin speelden we tegen Dynamo- Tubbergen. We wilden graag winnen, maar kwamen niet meer goed en ook niet snel meer in beweging. We waren warm en moe van het wachten. Deze wedstrijd speelden we twee sets, die we beide verloren. 27-25 en 25-22.
Al met al hebben we een leuke dag gehad, veel gelachten en zijn we best trots dat we het nieuwe seizoen in de 1e klasse gaan spelen. Bedankt voor de aanmoedigingen!
Groetjes van Julia ook namens de andere meiden van B2: Romee, Fleur, Laura, Yvet, Nienke, Melanie en Dagmara,

En er was ook nog…
Ook op 6 juni was de ontvangst van het NL-team voor doven- en slechthorenden gepland. Een clinic, gegeven samen met Dames 1 van Gemini en om 15.30 uur zou de dag worden afgesloten met een wedstrijd tegen Dames 1. Helaas, je kan niet overal bij zijn…

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget