Een geslaagd school- en nieuwjaarsvolleybaltoernooi

Het jaar 2024 zijn we al volleyballend goed begonnen. Afgelopen vrijdag zijn verschillende teams van scholen uit Borculo, Geesteren, Haarlo en Gelselaar hebben meegedaan aan het Gemini Schoolvolleybaltoernooi! Hierbij mochten teams uit de klassen van groep 5 tot en met groep 8 meedoen. Op vrijdag 5 januari hebben 23 teams, en ongeveer 110 kinderen, enthousiast en fanatiek gevolleybald. Het toernooi van groep 5/6 werd in twee poules gespeeld, waarna er een halve finale en een finale volgde. De finale werd gewonnen door de Heuvelschool groep 6B. De nummer twee is de Sint Jorisschool groep 5.2 en als derde is geëindigd de Keikampgroep 6. Het toernooi voor groep 7/8 werd ook in twee poules gespeeld, wat werd gevolgd met een halve finale en een finale. Hier heeft de Heuvelschool groep 8 gewonnen. School Noord 1 heeft zich als tweede geplaatst. De derde plaats is gegaan naar de Voshaar groep 7/8.

Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor de fanatieke en enthousiaste inzet tijdens het toernooi. Daarnaast willen we supermarkt ‘PLUS’ bedanken voor het sponsoren van wat te drinken en een stukje fruit voor iedereen. Het was een geslaagde dag en tot volgend jaar!

Daarnaast stond de zaterdag in het teken van het welbekende nieuwjaarsvolleybaltoernooi. “Klein, maar fijn”. Zo begon de organisator de afsluiting van de 34e editie van het recreatieve mixed Kerkemeijer Nieuwjaarsvolleybaltoernooi. Klein, omdat er slechts een zeer tegenvallend aantal van 10 teams aan meedeed en dan ook nog opgevuld met een 10e team met hoofdzakelijk meisjes uit de jeugd van Gemini. Een team dat qua bezetting en leeftijd eigenlijk niet aan de vooraf gestelde criteria voldeed. Zij speelden echter prima mee. Er werd door de teams vaak op goed niveau gevolleybald, met volle inzet, fanatiek maar sportief en voor het aanwezige publiek leuk om te zien.

In de finale streden de Maxies 1 en 2 tegen elkaar, met uiteindelijk Maxies 2 als winnaar met 23-13 en 21-11. Op de 3e plaats eindigde Morsmanshof, de kampioen van vorig jaar. Zij wonnen de kleine finale van de Koppel. De organisatie, maar ook de teams, waren ondanks de geringe deelname heel tevreden over het toernooi ook al omdat het blessurevrij bleef. Als dank voor hun inzet ontvingen alle teams een zak heerlijke oliebollen van Bakker Jos, ook shirtsponsor bij Gemini. Voor de 35e editie in 2025 hoopt de organisatie weer op een grotere deelname. Het altijd sportieve, leuke en gezellige toernooi aan het begin van een nieuwe jaar moet blijven. Dat werd er ook uitgesproken door de deelnemers, waarvan er heel veel ook al vele jaren van de partij zijn