Gemini present bij jubileumviering VC Reken

In 1974 werd de voormalige gemeente Borculo partner van de Duitse gemeente Reken en dat in het kader van EUREGIO, het grensoverschrijdend samenwerkingsverband. Ook in dat jaar werd op 22 mei in Reken een volleybalvereniging opgericht, de Volleyball Club Reken.

Het volleybaltoernooi bij de Olympische Spelen van 1972 in München had indruk gemaakt bij een aantal jongens in Reken. Tijdens de gymlessen werd er ook op school al wel gevolleybald, waarna een aantal van hen in 1973 een team vormden, dat onder de naam “Volleybalgruppe Reken” vriendschappelijk wedstrijden speelde en ook meedeed aan toernooien. Daaruit ontstond de behoefte tot het oprichten van een officiële vereniging om ook kompetitie wedstrijden te kunnen spelen tegen andere verenigingen. Hun sportleraar wilde de kar wel trekken en vroeg aan de ouders van de jongens die nog minderjarig waren om toestemming om hen lid te mogen maken van de op te richten vereniging. Die kreeg hij. De VC Reken kwam er en hij werd toen zelf de 1evoorzitter en de 1e trainer. De vereniging sloot zich aan bij de West Duitse Volleybalbond en behaalde met dat team ook successen. In enkele jaren groeide de vereniging met heren- , dames- en jeugdteams tot 100-150 leden. Nu kent men nog 3 damesen 4 meisjes teams, een groep starters vanaf 9 jaar en een mixed-groep recreanten. In de zomermaanden spelen zij beachvolleybal op hun prachtige, in een bos gelegen, velden. De vereniging kent ook al jaren een kleine badminton afdeling.

Reeds in 1974 zocht de VC Reken contact met Gemini, waarna in mei 1975 het 1e bezoek aan Reken volgde met een tegenbezoek in september. Zeker 10 jaar vond in een weekend de uitwisseling van senioren plaats, soms wel 2x per jaar, daarna werd het een jeugduitwisseling. Bij het 20 jarig bestaan in 1994, werd op hun verzoek, Reken bezocht door Gemini leden die er ook bij het eerste bezoek in 1975 al bij waren. Bij al die leuke, sportieve bezoeken werd er o.a. (beach)gevolleybald, maar werden ook contacten onderhouden en nieuwe gelegd en natuurlijk een feestje gevierd. Bij het 40-jarig jubileum in 2014 was ook een vertegenwoordiging van Gemini in Reken aanwezig. Daarna zijn de contacten helaas wat verwaterd en heeft er geen uitwisseling meer plaats gevonden. De VC Reken was ook in Borculo bij de viering van het 25, 40 en 50 jarig jubileum van Gemini.        

De uitwisselingen hebben er wel toe geleid, dat er liefde opbloeide en in 1984 een huwelijk werd voltrokken tussen 2 leden van beide verenigingen.

50-jarig jubileum VC Reken

Op zaterdag 25 mei start de jubileumviering waarvoor Gemini ook is uitgenodigd. Om 11.00 uur kunnen belangstellenden kennis maken en actief meedoen met volleybal en badminton. Om 14.30 uur staat er een demonstratiewedstrijd gepland tussen Dames 1 van VC Reken en een team van Gemini dat bestaat uit speelsters van Dames 1 en 2. Het jubileumfeest begint daarna om 20.00 uur. Alles wordt gehouden in de sporthal bij het raadhuis. In de delegatie van Kerkemeijer Gemini zitten naast enkele bestuursleden, ook 2 nog steeds actieve leden die in 1975 al bij het 1e bezoek aanwezig waren. Het jubileumjaar kent verder op 24 augustus een beach-dag en op 21 december een jeugdtoernooi. Mede door een subsidie van de EUREGIO kan Gemini bijdragen aan een prachtige jubileumviering waarbij de hoop is, dat de contacten tussen beide verenigingen daarna weer intensiever zullen worden.  

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget