In Memoriam

Op 4 februari 2023 is Rudi Felgner overleden op 91 jarig leeftijd. Rudi was al een aantal jaren penningmeester bij volleybalvereniging C(itius)A(ltius)F(ortius) van de toenmalige zijdeweverij in Borculo. Na de fusie in 1965 met V(olleybal)V(ereniging)N(oordijk) in Gemini, werd hij de eerste penningmeester en is dat 8 jaar gebleven. Vanaf 1976 is hij nog een periode van 15 jaar penningmeester geweest.

Rudi heeft zelf nooit gevolleybald. Toch belette hem dat niet om in 1954 als scheidsrechter te beginnen in de afdeling Twente van de NeVoBo, waar ook een aantal verenigingen uit de Achterhoek competitie speelden. In 1961 werd de afdeling Neede op gericht en daar was hij vanaf het begin betrokken bij de wedstrijdzaken. Dat onder moeilijke omstandigheden, omdat er maar weinig speelzalen beschikbaar waren en nog geen sporthallen. Toen in 1966 een aantal afdelingen werden samengevoegd in het district Oost Gelderland, kreeg hij als lid van de sectie wedstrijdzaken de leiding over de competitie. Hij deed ook de competitieplanning en dat nog zonder computer.  

Bij zijn afscheid van het district in 1989 kreeg hij een welverdiende bondsonderscheiding. Daarna werd hij in de ledenvergadering van 14 november 1989 benoemd tot erelid van Gemini voor al zijn verdiensten voor het volleybal in het algemeen en de vereniging in het bijzonder.      

Als penningmeester was Rudi heel secuur. Alles schreef hij uit met pen of potlood, zoals het kasboek en de financiële overzichten. Hij paste verschrikkelijk goed op de centen van de vereniging, alsof het zijn eigen was. Alle uitgaven moesten verantwoord zijn, maar ook met bonnetjes verantwoord worden. Goed voor een financieel gezonde vereniging. Bij de jaarlijkse kascontrole bij hem thuis werd nooit een fout gevonden. Ook was hij een regelmatig bezoeker van de thuiswedstrijden, zeker bij zijn dochter Heike.   

Kerkemeijer Gemini verliest in hem een zeer gewaardeerd erelid.

Borculo, februari 2023
Bestuur en leden. 

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget