“Kies je Sport”, leuke activiteit met (te) weinig deelnemers

Maandag 17 oktober organiseerde de Sport Federatie Berkelland weer het jaarlijkse “Kies je Sport” in sporthal ’t Timpke en sportpark “de Wildbaan”. De bedoeling is, dat leerlingen uit de groepen 2 t/m 8 van de basisscholen uit Borculo niet alleen enkele uurtjes kunnen sporten in hun herfstvakantie, maar dat zij dan ook kennis maken met een aantal sporten en verenigingen. Nu konden de kinderen gymmen bij Borchlo, volleyballen bij Kerkemeijer Gemini, badmintonnen bij Babo en voetballen bij Reünie. Doordat er zich slechts 18 kinderen hadden aangemeld, hoefde men niet te rouleren, maar konden de sporten achter elkaar worden afgewerkt.

Na de warming-up lieten Masja, Milou en Dianne de kinderen in groepjes allerlei leuke oefeningen doen met de bal, waarbij zij zich ook heel veel moesten verplaatsen. Vol enthousiasme deden de kinderen mee en probeerden zij de oefeningen goed te doen. Dit alles onder toezicht van een groep ouders.

“Kies je Sport” is en blijft voor iedereen een leuke activiteit. Het is alleen wel jammer dat de deelname elk jaar minder wordt. Voor kinderen van die leeftijd is het immers toch belangrijk, dat zij een goede keuze gaan maken voor de bij hen passende sport. Deze activiteit kan hen hierbij heel goed helpen.
Op de site en facebook van de SFB staan meerdere foto’s.

Hoofdsponsoren

Facebook

Facebook Pagelike Widget